Last news in Fakti

28 Май, 2021 21:46 1 957 1

Тухел преди големия финал: Винаги е трудно, когато се изправяш срещу отбор на Гуардиола

  • томас тухел-
  • челси-
  • манчестър сити-
  • финал-
  • шампионска лига-
  • пеп гуардиола-
  • хосеп гуардиола-
  • тухел-
  • гуардиола

"Никога няма да кажа, че е двубой между мен и Пеп. Утре нямаме тенис мач. Пеп ще подготви своя отбор, а аз моя", каза немският мениджър на Челси

Тухел преди големия финал: Винаги е трудно, когато се изправяш срещу отбор на Гуардиола - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Мениджърът на Челси Томас Тухел призна, че в отбора има вълнение и напрежение преди утрешния финал в Шампионската лига срещу Манчестър Сити. Той обаче е уверен, че отборът му е отлично подготвен за предстоящото предизвикателство.

"На най-високото ниво в спорта става дума за глада за успехи и разликата идва от това колко много го искаш. Тази седмица видях отбора много концентриран и дисциплиниран в подготовката ни. Усещането е много приятно да пристигаш за финал. Имахме две тренировки в Лондон вчера. Последната ни тренировка е, за да усетим стадиона, да го почувстваме", сподели Тухел.

"Никога няма да кажа, че е двубой между мен и Пеп. Утре нямаме тенис мач. Пеп ще подготви своя отбор, а аз моя. Имахме две различни преживявания в два различни турнира срещу Сити. Винаги е трудно, когато се изправяш срещу отбор на Гуардиола. В момента вероятно те са най-силният отбор в света, но ние намалихме разликата за 90 минути на "Уембли" и отново в Манчестър. Направихме го като бяхме смели, силни като отбор, с вяра и качество, което показахме във всяка минута", допълни той.

Тухел каза, че в отбора няма никакви проблеми с контузии. Той разкри още, че в тима са тренирали дузпи и вече са определени изпълнителите, ако се стигне до този начин на определяне на победителя: "Винаги тренираме дузпи, когато ни предстои мач, в който те са вариант. Можем ли да симулираме напрежението, умората и усещането? Не, не можем."

"Работихме здраво, за да сме тук, но все още не сме щастливи от това постижение. Искаме да сме развълнувани утре след мача. Искаме да направим последната стъпка и да спечелим трофея. Няма да се преструвам, че това е нормална седмица, тъй като не е. Всички се чувстват различно. Това е най-големият мач в Европа. Много вълнуващо, изискващо психически и физически", сподели още германецът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.