Last news in Fakti

6 Юни, 2021 13:11 3 464 3

Роджър Федерер изненада неприятно феновете си и организаторите на „Ролан Гарос“

  • роджър федерер-
  • теис-
  • тенис на корт-
  • ролан гарос

След като победи германеца Доминик Кьопфер със 7:6 (5), 6:7 (3), 7:6 (4), 7:5 за 3:39 часа и се класира за осминафиналите, швейцарецът обяви, че може да прекрати участието си в Откритото първенство на Франция

Роджър Федерер изненада неприятно феновете си и организаторите на „Ролан Гарос“ - 1
Снимка: БГНЕС


Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер изненада неприятно феновете си и организаторите на „Ролан Гарос“. След като победи германеца Доминик Кьопфер със 7:6 (5), 6:7 (3), 7:6 (4), 7:5 за 3:39 часа и се класира за осминафиналите, швейцарецът обяви, че може да прекрати участието си в Откритото първенство на Франция.

„Трябва да взема решение дали ще продължа напред или натоварването ще ми дойде повече. Може би сега е идеалният момент, за да си почина. През тази година няма да има седмица пауза между „Ролан Гарос“ и турнира в Хале. Затова е нужно да преценя кое ще е по-добре за подготовката ми за участие на „Уимбълдън“. В Париж се налага да оценявам физическото си състояние след всеки мач, как се чувствам аз и какво е положението с коляното ми.“

„На тренировки не съм играл спаринги по 2:30 или 3:30 часа. От гледна точка на сегашното ми състояние за мен не е нормално да стоя на корта по три часа и половина. Могат да ме разберат само тези, които са претърпели операция като моята. Би ми се искало да бъда на мястото на Рафа или Новак, които може да си позволят да мислят: „Чувствам се отлично и ако играя добре, ще спечеля“. Аз в момента обаче нямам подобно усещане. Намирам се в подготвителен етап и е много важно да не допускам преумора“, заяви 39-годишният Федерер.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    5 10 Отговор
    Федерер да започне да тренира децата си вече е стар за професионалния тенис
  • 2 ПЕНКО

    1 5 Отговор
    ТЕНИСЪТ Е ИГРА НА АНГЛИЙСКАТА АРИСТОКРАЦИЯ САМО НА ТРЕВА --- ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВАТ ДНЕС РАЗЛИЧНИ НАСТИЛКИ ---АМИ ЗА ПАРИЧКИТЕ НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ И - ЗА ПЕЧАЛБИ НА БИЗНЕСА - В ГРАДОВЕТЕ ОРГАНИЗАТОРИ !!!!!!
  • 3 МАЛКА пенсИЯ

    1 0 Отговор
    Два дена минаха,навреме информирате.Браво.