Last news in Fakti

6 Юни, 2021 19:05 4 272 14

Човек на Бербатов отговори на Крушарски: Стругарството не е сред специфичните знания, за да се ръководи БФС

  • бфс-
  • борис станков-
  • димитър бербатов-
  • христо крушарски-
  • футбол

Ето какво написа Станков в социалните мрежи

Човек на Бербатов отговори на Крушарски: Стругарството не е сред специфичните знания, за да се ръководи БФС  - 1
Снимка: БГНЕС

Един от съмишлениците на Димитър Бербатов в битката му за президентския пост в БФС Борис Станков отговори на президента на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски, който цитира случай за неосъществени трансфери на “смърфовете” часове преди края на един от трансферните периоди.

Ето какво написа Станков в социалните мрежи:

До г-н Христо Крушарски
Тъй като днес г-н Крушарски си позволи да използва примери и да прави коментари, бих искал официално да му отговоря с факти и обстоятелства, с които силно се съмнявам, че той е наясно:

1. Въпросните международни трансфери, които визира г-н Крушарски наистина се провалиха, тъй като бяха въведени в международната система за трансфери няколко часа преди затварянето на трансферния прозорец.

2. Тъй като аз самият бях в чужбина на лагер с младежкия национален отбор и съм имал работни задължения до късно същата вечер, трансферите не бяха осъществени, защото не успях да вляза в системата след 23:00 ч. вечерта.

3. Тази грешка наистина я допуснах аз, защото не бях проверил и си понесох последствията- бях наказан дисциплинарно. Между другото, това е единствената грешка, която съм правил за 9 години, свързана с международните трансфери. Важно е да се отбележи, че като ФИФА ТМС мениджър аз отговарях за абсолютно всички международни трансфери, не само за ПФК Локомотив 1926 Пловдив и е лудост да се твърди, че съм го направил нарочно.

4. Цялата вина за провалените трансфери беше прехвърлена върху мен, за което нямам нищо против, НО вина имаше и клуба, тъй като абсолютно никой не се свърза с мен нито по писмен начин, нито по телефона да ме уведоми, че се качват международни трансфери в системата в извън работно време, часове преди да затвори системата. По тази тема толкоз!

В допълнение, бих искал да кажа на г-н Крушарски следното, тъй като повдигна темата, за това какво съм допринесъл и какво съм правил в БФС 9 години:
1. Завършил съм Спортен Мениджмънт в Англия;
2. В БФС съм отговарял за всички международни трансфери и през всичките 9 години съм помагал на всички клубове да извършат успешно своите трансфери, включително и на ПФК Локомотив 1926 Пловдив.
3. Отговарял съм за всички спорни случаи на ФИФА, които минават през БФС.
4. Бил съм мач мениджър на младежкия национален отбор, както и директор на квалификации за юноши до 19 г. и до 17 г.
5. През 2015 г. завърших със Сертификат на УЕФА за Футболен мениджмънт.
6. През 2019 г. завърших със Дипломата на УЕФА за Футболни лидери.
7. През 2019 г. станах най-младия член на комисията на УЕФА за Статута и Трансферите на Играчите.
8. През 2020 г. ме приеха в Магистърската програма (MESGO) за Упраление на Спорта, в която взимат участие само най-заслужилите служители на спортни федерации от целия свят, може би съм и най-младият.
9. От 2017 г. съм Делегат на УЕФА, като съм отговарял за организацията на мачове от турнирите на Лига Европа, Шампионска Лига и Европейско първенство.

Имайки предвид горепосоченото, много моля г-н Крушарски първо да се подготви преди да говори за хора, които не познава и очевидно не е наясно какво са постигнали. Рядко си позволявам да изразявам мнението си публично, тъй като съм свикнал да се доказвам с работа, а не с публични изяви. И не на последно място искам да кажа на г-н Крушарски, че се гордея, че съм част от екипа на г-н Димитър Бербатов и твърдо смятам, че всеки един от нас има конкретни знания и опит, които никой не може да оспори. За да се ръководи БФС е необходимо да имаш специфични и конкретни знания, опит и международни контакти, а не умения по общи приказки. Тези качества изключват стругарството като професионална квалификация.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    42 9 Отговор
    Спираме държавните поръчки на Клошарски и той отива да рови по кофите.
  • 2 Ти пък аде бе!

    12 23 Отговор
    От всичко разбираш! Отивай да пасеш вцете!
  • 3 Дядо Гъдю

    31 3 Отговор
    Лечката завърши машиносроенето в Сливен с 300 зора! Него ли визират?
  • 4 Журналиньо

    28 4 Отговор
    Какви млади и доказани хора сме имали във футбола а не сме знаели. Евалла момче. Е как Бербатов няма да стане шеф на БФС.
  • 5 ХПХ

    19 9 Отговор
    А дезертьорството професионална квалификация ли е.
  • 6 път на младите

    18 11 Отговор
    "За да се ръководи БФС не се изисва умения по общи приказки и стругарството като професионална квалификация." Поредните самонадеяни "калинки" в България, които нямат компетенции, нужното добро образование в чужбина и опит, се опитват да дават мнение за неща, които не разбират. Браво на г-н Борис Станков за интелигения отговор! Браво за доброто му образование и постоянното усъвършенстване в областта, в която се развива. Път на младите и образовани хора, които са учили в чужбина!
  • 7 Не ми вдъхва и тоя доверие

    17 8 Отговор
    То пък нали ги знаем такива колко си вдигат телефоните, като идат уж да правят нещо у чужбина. А на въпроса какво е направил досега, по-скоро отговаря какво е направил за себе си - обогатил си автобиографията с държавно спонсорство.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 не съм стругар

    18 3 Отговор
    Както се казва - Пропада на територията е пълен. Използва се сравнението с професията стругар , без да се познава нейната същност , и това че няма как един прост ритни-топковец да има дори част от знанията на един работещ стругар . Защото г-да ритни -топковци зад тази професия седи техническо образование , смятат се сложни математически задачи и формули , чертаят се , и се разчитат сложни проекти , работи се с допуски от микрони . Един стругар с 20-30 годишен опит има в главата си , не по-малко от един добър лекар , или инженер . И когато се бъзикаме със стругарите , относно шанса елитна държанка да се залюби със стругар , то не излагаме причината , че той е тъп , а че е незаслужено ниско заплатен в заводски условия . Естествено познавам такива хора-стругари с дългогодишен опит, които чертаят и създават машини и съоръжения , за различните сфери , и тези хора си живеят много добре от своите познания , въпреки , че е по престижно в обществото , да си тъп футболист.
  • 10 Ангел

    8 4 Отговор
    С купени дипломи е така.Толкова години си в БФС и нищо не става от теб, за това сме на този хал.
  • 11 Льоло

    9 3 Отговор
    Значи този г-н Станков издънил трансферите, но пък............има дипломи. Леле.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Иван

    2 1 Отговор
    Абе този на хранилка в БФС, ходи с отбора на лагери, бил голям специалист с много дипломи, много работил за националният отбор, а тима е пълен смях. Крушарски вади пари от джоба си, за футбола, а този изнася пари от футбола и има уста да приказва.
    Бербатов да знае, че ако стане президент на БФС, журналистите няма да спрат да го питат защо е напуснал националният отбор, ще е голяма гавра.
  • 14 Иван

    1 0 Отговор
    Абе този на хранилка в БФС, ходи с отбора на лагери, бил голям специалист с много дипломи, много работил за националният отбор, а тима е пълен смях. Крушарски вади пари от джоба си, за футбола, а този изнася пари от футбола и има уста да приказва.
    Бербатов да знае, че ако стане президент на БФС, журналистите няма да спрат да го питат защо е напуснал националният отбор, ще е голяма гавра.