Last news in Fakti

12 Юни, 2021 18:11 1 689 2

Швейцария и Уелс не излъчиха победител във втория мач на Евро 2020

  • уелс-
  • швейцария-
  • евро 2020-
  • 1:1

Двата състава влязоха предпазливо в срещата и изчакваха своя момент

Швейцария и Уелс не излъчиха победител във втория мач на Евро 2020 - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборите на Уелс и Швейцария завършиха при резултат 1:1 първата си среща от UEFA EURO 2020. В началото на втората част точен за "кръстоносците" бе Брейл Емболо, но половин час по-късно Кийфър Мур възстанови равенството. В 86-ата минута Марио Гавранович прати топката във вратата на Уорд, но след преглед с ВАР голът му бе отменен заради засада.

Двата състава влязоха предпазливо в срещата и изчакваха своя момент. Възможността за Уелс дойде в 15-ата минута, когато Кийфър Мур опита да изненада Ян Зомер с удар с глава, но швейцарският страж се намеси подобаващо и опази мрежата си.

След половин час игра Уелс получи добра възможност, след като Фабиан Шер извърши нарушение на границата на наказателното поле и възнагради "драконите" с пряк свободен удар. Капитанът на символичните домакини центрира, но никой от съотборниците му не успя да засече топката и тя излезе в аут.

В края на първата част Сеферович отново опита късмета си, но и този негов изстрел бе неточен.

Веднага след подновяването на играта "кръстоносците" поеха инициативата над нея, което даде своя резултат в 49-ата минута. Брейл Емболо успя да засече центриране на Шакири от ъглов удар и с глава да отбележи първото попадение за Швейцария на UEFA EURO 2020.

В 74-ата минута "драконите" отвърнаха на удара. С третия си опит в мача Кийфър Мур успя да разпечата вратата на Ян Зомер. Защитата на Швейцария проспа центрирането на Джоузеф Морел и остави абсолютно сам Мур, който с лекота възстанови равенството.

Пет минути преди края на мача току-що влезлият от пейката Марио Гавранович прати топката в мрежата на Уорд, но за съжаление на всички швейцарци, след преглед с ВАР попадението му бе отменено заради засада.

Така двата състава тръгнаха с равенство на еврошампионата и взеха по точка след първата си среща, а Италия остава фаворитът в Група А.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛИСТ

    5 1 Отговор
    Единият отбор наистина бе Уелс, ама тия другите швейцарци ли бяха?

    Коментиран от #2

  • 2 Даа

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "РЕАЛИСТ":

    Швейцарци с тен