Last news in Fakti

16 Юни, 2021 20:17 2 064 0

UEFA EURO 2020 Треньорът на Финландия: Гордея се с играчите, те дадоха всичко от себе си

  • марку канерва-
  • финландия-
  • русия-
  • евро 2020

Имахме повече възможности за гол, отколкото в мача с Дания, но не можахме да се възползваме от тях

UEFA EURO 2020 Треньорът на Финландия: Гордея се с играчите, те дадоха всичко от себе си - 1
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на финландския национален отбор Марку Канерва похвали играта на отбора си, въпреки загубата от Русия с 0:1 на UEFA EURO 2020.

"Разочаровани сме от резултата, искахме да победим. Във футбола има много различни драматични моменти. Това се случи в началото на срещата, когато наш гол беше отменен. Бяхме близо до победата. Не знам как отмененият гол се отрази на играта ни", каза специалистът на пресконференция.

"Имахме повече възможности за гол, отколкото в мача с Дания, но не можахме да се възползваме от тях. В защита, играхме добре като цяло. Да, разбира се, имаше момент, в който руският отбор вкара, но иначе всичко беше наред. Гордея се с играчите, те дадоха всичко от себе си", добави Канерва.

"Защитавахме се добре и напред подобрихме играта си в сравнение с мача срещу Дания. Не успяхме да отбележим гол, но имахме добри ситуации, някои изстрели не попаднаха във вратата, други бяха блокирани. Беше наистина оспорван мач", каза още селекционерът на Финландия.

Той обясни защо е заменил Теему Пуки през второто полувреме.

"Трябва да имате предвид всичко, което му се е случило преди турнира. Искахме да добавим малко скорост към атаката. Играта трябваше да се освежи. Искахме да притиснем противника по-агресивно. С останалите промени искахме да добавим повече мощност към атаката и леко да променим схемата на игра", коментира Канерва.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА