17 Юни, 2021 14:54 1 276 3

България с десета загуба в Лигата на нациите

  • волейбол русия-
  • българия-
  • национален отбор по волейбол-
  • лига на нациите

"Лъвовете" паднаха от двукратния носител на трофея Русия

България с десета загуба в Лигата на нациите - 1

България записа десето поражение в Лигата на нациите, след като загуби с 0:3 (17:25; 22:25; 16:25) от двукратния носител на трофея Русия. Двубоят бе част от 12-ия кръг на надпреварата и отново се състоя в Римини. "Лъвовете" стартираха добре и трите части, но след първото техическо прекъсване Сборная взимаше нещата в свои ръце. Възпитаниците на Силвано Пранди затрудниха съперника си във втория гейм, но отново не стигнаха до спечелването му.

България стартира отлично и Радослав Парапунов завърши отлично от зона 4. След това Светослав Станков реализира ас и "лъвовете" поведоха с 2:0. Малко след тов арезултатът за възпитаниците на Силвано Пранди набъбна след ас на Мартин Атанасов. На първото техническо прекъсване България се оттегли с добра преднина от 8:4. Но в следващите разигравания Русия намали разликата и преднината на "лъвовете" се стопи до 9:8. Последваха три безответни точки на Сборная, която се възпозлва от възможностите дадени от България и обърна резултата в своя полза. Капитанът на съперника Игор Кобзар влезе в отлична серия от сервис и само неточността му пратила топката в мрежата спря трупането на точковия актив.

Сборная поведе със 17:12 след блокаут на Виктор Политаев, а след това дойде нова точка след добро нападение на Дмитрий Волков. "Лъвовоете" прекъснаха серията на Русия след отлична атака на Аспарух Аспарухов. Последва директна точка на Радослав Парапунов от сервис и намаляване на резултата до 14:19. Двата тима размениха точки при следващите разигравания, но Русия отново успя да увеличи преднината си и стигна до 24:14. Игор Кобзар застана на сервис, но прати топката в аут. Все пак Сборная стигна до точката, която му даде предимство в двубоя след атака през центъра на Илия Власов.

България отново стартира по-добре в началото и на втория гейм след добра серия от сервис на Мартин Атанасов. "Лъвовете" поведоха с 4:2 след отлична атака през центъра на Николай Колев. Възпитаниците на Силвано Пранди се оттегли на първото техническо прекъсване с преднина от 8:7, а след това страхотен блок на Радослав Парапунов увеличи преднината на тима. Във втория гейм България стоеше по-стабилно на игрището, но Сборная успя да поведе след блокаут на Дмитрий Волков, но след това резултатът бе изравнен след сгрешен сервис.

Действията на полето не се промениха и Сборная успя да увеличи преднината си на 18:14 след блокада срещу Радослав Парапунов. След това Русия направи резултата 20:15, след като Игор Кобзар застана на сервис, което принуди Силвано Пранди да поиска прекъсване. България показа добра игра в защита и на два пъти отрази атаки на съперника, след което Аспарух Аспарухов намали изоставането до 17:21. "Лъвовете" достигнаха до 19:22 след точка от сервис на Никола Колев. България стигна до 21:23 след отлична атака по диагонала на Аспарух Аспарухов. След това Денис Карягин отправи страхотен сервис, който не бе отразен добре от съперника и Стефан Чавдаров през центъра реализира. Но след това дойде нова точка за Русия, с която да затвори и втория гейм. Тя дойде в следващото оттиграване след блокаут срещу Мартин Атанасов.

Денис Карягин остана на поста диагонал в началото на третата част. "Лъвовете" поведоха с 2:0. Николай Колев направи страхотна атака в центъра за 3:1. Последва размяна на точки, след което Русия се оттегли с 8:6 при първото техническо прекъсване.

Разликата нарасна на 6 точки при 14:8. Аспарух Аспарухов намали до 11:15 с атака от зона 4. Денис Богдан изведе Русия напред с 16:11 при второто техническо прекъсване. При 12:18 Силвано Пранди взе прекъсване за България. Денис Карягин игра успешно с блокадата от зона 2 за 13:18. Русия отново успя да проведе спокойно заключителните разигравания и спечели третата част на 25:16.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За съжаление

    4 0 Отговор
    Поне в тях имахме някаква надежда, но се превръщат във футболистите ... едно време щанги борба ... сега пълна трагедия
  • 2 Кокала

    4 0 Отговор
    ... че като взема едно дръво 🏏
  • 3 Мимч

    3 0 Отговор
    И колко още могат да оадат.Ами то май уж все добре почват,а накрая с по 3:0 губят.От тук по надолу може ли..