Last news in Fakti

18 Юни, 2021 23:48 2 814 4

UEFA EURO 2020: Британското дерби на Евро 2020 завърши без победител

  • англия-
  • равенство-
  • евро 2020-
  • дерби-
  • шотландия

Англия и Шотландия завършиха при резултат 0:0

UEFA EURO 2020: Британското дерби на Евро 2020 завърши без победител - 1
Снимка: БГНЕС

Англия и Шотландия завършиха 0:0 на "Уембли" в британското дерби от група "D" на Евро 2020 и запазват своите шансове да продължат в следващата фаза.

"Трите лъва" спечелиха си първия мач на Евро 2020, след като се наложиха с 1:0 над Хърватия и имат 4 точки на втората позиция. Шотландия пък отстъпи с 0:2 пред Чехия и с първата спечелена точка остават в играта за класиране на осминафиналите.

"Гайдарите" първи създадоха опасна ситуация под дъжда в противниковото наказателно поле, след като още в 4-ата минута Стивън О'Донъл намери непокрития в наказателното поле на Англия Че Адамс, който отправи удар, но той бе блокиран от Джон Стоунс. Три минути след това Мейсън Маунт центрира от пряк свободен удар и Деклан Райс игра с топката, но не затрудни Дейвид Маршал. В 12-ата минута след центриране от корнер Джон Стоунс отправи удар с глава и прати топката в страничната греда. Малко след това Мейсън Маунт излезе на чудесна позиция, но не се възползва от паса на Рахийм Стърлинг и не намери целта.

Англичаните имаха инициативата, но след половин час игра вратарят им Джордан Пикфорд направи страхотно спасяване след удар на Стивън О'Донъл, който засече центриране отляво. При добавката Че Адамс стреля с глава, но много неточно. "Трите лъва" опитаха да вдигнат оборотите в заключителните минути на първото полувреме, но Хари Кейн и компания не успяха да застрашат вратата на Дейвид Маршал, а неговите съотборници заиграха доста по-добре.

След почивката англичаните започнаха динамично и в 48-ата минута Мейсън Маунт бе близо до гола, но Маршал спаси и изби в корнер. В 55-ата минута Хари Кейн даде хубав пас към Рийс Джеймс, който шутира от границата на наказателното поле над вратата. Седем минути по-късно след центриране от корнер Ханли свали топката за Линдън Дайкс, който отправи удар, но Рийс Джеймс изчисти топката пред голлинията на английската врата.

Англия създаде поредната опасност пред Дейвид Маршал в 74-ата минута. След добра комбинация между Грийлиш и Люк Шоу топката попадна в крайния бранител, който опита да стреля по посока на вратата, но доста неточно.

Шотландия отговори с добро положение малко по-късно. След центриране в наказателното поле Че Адамс се озова на отлична позиция, но не успя да уцели добре топката и я прати встрани от вратата.

В последните минути на срещата играта се накъса и двата тима рядко поглеждаха към вратата на съперника.

В 91-ата минута футболистите на Гарет Саутгейт можеха да отбележат, след като се получи разбъркване в наказателното поле на гостите. Англичаните обаче не успяха да се ориентират добре и в крайна сметка играч на "трите лъва" извърши нарушение срещу Дейвид Маршал.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦСКА умре

    8 3 Отговор
    УЕФА значи МАФИЯ! Това не е Европейско по футбол, а Европейско по ЦИРКАДЖИЙСТВО!

    Коментиран от #3

  • 2 No Exit

    8 0 Отговор
    🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿+ 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿= 🇬🇧. Скоро 300 годишната уния може да се разпадне на тези два флага.
  • 3 Литекс София

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "ЦСКА умре":

    Изберете българското!
  • 4 In WiNo is veritas BETina championi

    7 5 Отговор
    Разбра ли са се за равен и ако някой вкара гол той даде случаен