Last news in Fakti

19 Юни, 2021 15:46 3 672 0

UEFA EURO 2020 Моуриньо: Страхът от поражение попречи на Англия да бие Шотландия

  • англия-
  • шотландия-
  • евро 2020

Гарет Саутгейт е трябвало да направи по-креативни промени още към 60-ата минута на двубоя

UEFA EURO 2020 Моуриньо: Страхът от поражение попречи на Англия да бие Шотландия - 1
Снимка: БГНЕС

Прагматизмът и страхът от поражение са попречили на Англия да постигне победа в дербито срещу Шотландия, смята Жозе Моуриньо. Според него Гарет Саутгейт е трябвало да направи по-креативни промени още към 60-ата минута на двубоя.

"Това, което работеше много добре срещу Хърватия, бе тандемът Деклан Райс и Калвин Филипс в халфовата линия. Ако Англия трябваше да победи Шотландия, мисля, че Калвин Филипс трябваше да бъде заменен около 60-ата минута, за да се вкара повече креативност. Страхът от загуба обаче го остави на терена. Прагматизмът, продиктуван от резултата и мисълта за класиране в следващата фаза, си прилича ясно между 70-ата и 75-ата минута. Той бе по-важен от емоцията на мача и желанието да постигнеш победа срещу исторически съперник.

Промяната на крайните защитници, която предприе Саутгейт, беше правилна от гледна точка на това, че заложи на чист ляв бек, който играе с левия крак, в лицето на Люк Шоу и на офанзивен играч като Рийс Джеймс. Намерението бе да се включват напред, но реално аз помня само един удар на Джеймс от границата на наказателното поле и един опит на Шоу да вкара с изстрел с външната част на ходилото. Не видях никакви центрирания от тях. Бяха солидни в дефанзивен план, но трябваше да дадат повече.

Не мисля, че този резултат е някаква драма за английския национален отбор. По-скоро е драма за феновете, които очакваха голям мач срещу Шотландия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА