Last news in Fakti

23 Юни, 2021 10:30 5 563 17

UEFA EURO 2020: Поискаха закриване на руския национален отбор по футбол

  • русия-
  • руски национален отбор по футбол-
  • закриване-
  • евро 2020

Част от руските политици са като обезумели след загубата на "Сборная" от Дания с 1:4

UEFA EURO 2020: Поискаха закриване на руския национален отбор по футбол - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Депутати от руската Дума поискаха да бъде закрит националният отбор по футбол на страната след унижението с 1:4 от Дания в Копенхаген, пише "Мач Телеграф". При тройната въртележка в Група В между отборите с по 3 точки тимът на Станислав Черчесов изгоря по голова разлика от преките двубои. „Червеният динамит“ пък изригна за директно класиране на осминафиналите като втори в групата.

Безсилието на Русия стигна пика си при втория гол на датчаните. Тогава Роман Зобнин върна към вратаря си Матвей Сафонов така, че подаде на Юсуф Поулсен, който накара руския страж да лази, докато праща топката в мрежата.

Най-остър от политиците бе лидерът на партията Комунистите на Русия – Сергей Малинкович, който призова да бъде конфискувано имуществото на националния селекционер Станислав Черчесов.

„Това е позор. Черчесов трябва да остане и без пенсия – изригна Малинкович. - Това е позор. Руските национали трябва да получават купони за храна вместо заплати, както беше едно време. Най-подходящият им досег с футбол пък е да ритат консервни кутии в двора. Нека националният ни тим бъде закрит, а всички легионери – отзовани от чужбина“.

В празника си пък Дания почете специално Кристиян Ериксен. На трибуните с неговата фланелка с №10 бе негов кралски съименник - датският принц Кристиян. На свой ред селекционерът на „червения динамит“ - Каспер Хюлманд, пък носеше гривна със сребърна футболна топка с мисъл за колабиралия по време на първия мач на „Паркен“ - срещу Финландия, халф на Интер. „Никога досега не съм носил нищо по себе си, камо ли бижу. Но нека всички мислим за Ериксен“, каза Хюлманд.

Един от реализаторите срещу Русия – Микел Дамсгорд, стана със своите 20 години и 353 дни най-младият стрелец на станата на голямо първенство (световни и европейски финали).


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    32 6 Отговор
    Комунизма си бил отишъл, а?
  • 2 годата

    27 13 Отговор
    и италянците и датчаните им скриха топката на великите руски футбулисти, 3-0, 4-1, крайно време е руснаците да слязат на земята и да не се правят на велика футбулна сила, а след като ги хванаха с допинга/като държавна политика/, мита за руския богатир е окончателно развенчан

    Коментиран от #12

  • 3 куцо кьораво и сакато

    38 1 Отговор
    а българския национален отбор по футбол кога
  • 4 Георги Димитров

    14 2 Отговор
    Направо да ги изпращат в концлагер в Сибир. За треньорите разтрел.
  • 5 БАЙ Х@Й ‼️

    9 1 Отговор
    На терасата ми да дойдат да играят - ще пусна щората , ама Европейско , на което няколко национална отбора играят у дома не бях виждал !!!!
  • 6 Чисто и просто

    7 8 Отговор
    руските футболисти се продадоха, пак го казвам и стига ми лепете минуси, имайте срам ако не от друго, то поне от това, че и в собствената им страна се засрамиха от евтиното им шоу!!!
  • 7 запалянко

    8 5 Отговор
    Поредното високо съдържателно предложение на кремълски малоумник - "Нека националният ни тим бъде закрит, а всички легионери – отзовани от чужбина“, идиот, след подобни простотии изречени от "видните" путинови политичета и все още останалите спортисти ще се лишат от привилегията на купоните и ще опитат да издухат и да се спасят зад граница.

    Коментиран от #10

  • 8 Рико

    9 1 Отговор
    Отборът на "Русия" ли е или е "сборная"? Не може и двете едновременно. На екрана на БНТ изписано "РУС", а петлето като кудкудяка "сборная, съборная". Да си изяснят в онази държава, как всъщност се казват.
  • 9 Мисля си

    13 0 Отговор
    1-во: провала на Русия го очаквах, след като преди това ни биха едвам-едвам в контролата преди европейското, и то - с дуспа! А знаем нашето ниво, и къде играят звездите ни.......

    2-ро: всичко свързано с Ериксен започва да ми идва в повече!
    За съжаление - случва се, а шанса му беше, че медицинския екип беше на мястото. Иначе беше обречен! Замислих се, как се грижат за здравето на високопоставени персони.

    Всичко друго е медиен шум!
  • 10 Рико

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "запалянко":

    В диктатурите, в централизираните държави е така. Всичко е централизирано и всичко е политика. А това е спорт, не е война - веднъж печелиш, друг път губиш. Игра. Това политизиране на всичко е деформация.

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "годата":

    Белгийците не италианците!Истината е,че бяха ужасно апатични и не знаещи защо са на терена!Тя и победата им срещу финландия е плод на съдията!перфектен Гол с Летящ плонж на Финлания бе даден засада от вар....Засадата бе ...част от носът на финския... голмайстор не повече от сантим!

    Коментиран от #13

  • 13 Правилникът

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    за засада е категоричен, няма значение КОЛКО от и коя част на тялото е зад защитата в момента на подаването. Резултатът за Русия е законен. Що се отнася до качеството на играта - руснаците играят доста старомоден футбол, явно и те са тръгнали по един път, който не води към добро - купуване на що-годе приемливи и евтини чужденци за постигане на удобен за собствениците на клуба резултат. Ние по тази причина сме на това дередже - да подсмърчаме извън големите първенства и да обясняваме кой ,как,защо...
  • 14 Не си особено

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Рико":

    коректен-хайде да си спомним за едни свръхчовеци и за едни доста издръжливи съдчета, съдържащи проби на действащи спортисти, преобладаващо от " най-великата демокрация", 30 000 от които бяха "случайно" счупени... Спортът отдавна е политика, поне от времето на Хитлер - знаеш ли кога за пръв път на голям спортен форум се изпълняват химните и се вдигат знамена на държавата, от която е победителят?

    Коментиран от #15

  • 15 Рико

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Не си особено":

    Това с химните трябва да се преустанови. Преди всеки мач надъхване с блясък в очите и крясъци в гърлата. Смятам се за патриот, но такова надъхване за спортно състезание е на границата на омразата към другия. Утре ще си чупят крака и глави по терените и ще се псуват на нация. А това е само спорт (трябва да бъде само спорт).

    Коментиран от #16

  • 16 PSG FR

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Рико":

    Според мен пък това е въпрос на престиж да си стигнал до голямо първенство, където няма място за всеки, да прозвучи химнът на страната ти. Така както е и на Формулата за спечелилия и за страната на произход на марката, чийто автомобил е първи.

    Коментиран от #17

  • 17 Рико

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "PSG FR":

    След приключване на състезанието - да. Носи радост и гордост, няма причина за омраза - приключило е. Но преди състезанието ,не смятам за уместно.