Last news in Fakti

23 Юни, 2021 12:37 2 010 2

Световен шампион: Това може да е последният шанс за Верстапен и Ред Бул

  • дженсън бътън-
  • формула 1-
  • макс верстапен-
  • ред бул

"Или първа и последна възможност да вземат титла заедно", заяви Дженсън Бътън

Световен шампион: Това може да е последният шанс за Верстапен и Ред Бул - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В момента битката в световния шампионат във Формула 1 е толкова добра, че няма значение кой ще я спечели, заяви Дженсън Бътън. Люис Хамилтън (Мерцедес) и Макс Верстапен (Ред Бул) имат по три победи от проведените досега 7 кръга. Нидерландският пилот води в генералното класиране, но е убеден, че борбата ще продължи до края на сезона. Световният шампион за 2009 г. пък обясни също така пред английския Експрес Спорт, че не се знае какво ще стане, след като Ред Бул започне да работи със задвижващите системи на Хонда след оттеглянето на японския производител.

„В момента шампионатът е толкова добър с постоянната битка помежду им, че няма значение кой ще спечели. Ако Люис вземе осма титла, това би било фантастично и той ще я заслужил изцяло. Но ако Макс надделее над Хамилтън – леле! Това ще е едно изумително постижение в историята на настоящата ера във Формула 1“, обясни Бътън.

„Знаете ли, това може да е последният шанс за Макс Верстапен и Ред Бул… или първа и последна възможност да вземат титла заедно. Кой знае какво ще стане, когато се заемат със задвижващите системи на Хонда.“

„Верстапен е уверен в собствените си възможности, което е страхотно да се види. Просто се чувства удобно в собствената си кожа. Това за мен е една от големите теми тази година – как се промени той. Толкова по-спокоен е в колата. Още има адреналин, нали? А понякога казваш неща, за които по-късно съжаляваш. Но като цяло извън автомобила Макс е толкова спокоен. Според мен той казва онова, което мисли. А съперникът му е най-добрият Люис Хамилтън, който някога сме наблюдавали.“


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    12 3 Отговор
    "най-добрият" Люис Хамилтън е такъв заради най-добрата кола на Мерцедес, която му даде възможност да стане шампион 6 пъти.......отделно дето е фаворизиран в отбора срещу втория пилот Ботас, на който твърдо е отредена ролята на №2.......Люис е просто един нервен, безразсъден и арогантен лигльо който може да печели само при наличието на много специални обстоятелства в негова полза - 1. Да има най-добрата кола, 2. Да е поставен като №1 в отбора и всички да работят и се събразяват с него.......Ако има равностоен пилот, или по-добър от него, както беше с Дженсън Бътън или Алонсо в Макларън нещата не вървят добре за него......тогава нали го видяхме колко може! Точно тоя сач не заслужаваше да спечели толкова много победи(над 80% от тях са благодарение на колата, а има и доста късметлийски и някои подарени)и да изравни Шумахер по титли.......ще се накефя Верстапен да стане шампион тая година, той го заслужава щото наистина е много добър и то с по-слабата кола.

    Коментиран от #2

  • 2 Димитров

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Поздравления за точния коментар!