Last news in Fakti

24 Юни, 2021 13:52 1 827 0

Шефът на Мерцедес коментира спада в резултати на тима

  • тото волф-
  • мерцедес-
  • формула 1

„След като разочарованието от изпусната победа поизбледня, намерихме много позитиви от уикенда във Франция“, каза Тото Волф

Шефът на Мерцедес коментира спада в резултати на тима - 1
Тото Волф, снимка: ЕРА/БГНЕС

„Тимът на Мерцедес е наясно в кои области му е необходим напредък и целта му е да го постигне в следващите две надпревари“. Това заяви шефът на отбора Тото Волф, цитиран от clubs1.bg. Той допълни, че през сезон като настоящия всяка спечелена точка има значение.

„Фенове, пилоти, отбори – този сезон ни държи в напрежение. Надпреварата във Франция бе вълнуваща с още една интензивна битка между четирите топ автомобила. Подобно предизвикателство е страхотно за всеки отбор“, заяви Волф.

„След като разочарованието от изпусната победа поизбледня, намерихме много позитиви от уикенда във Франция. Взехме добро количество точки за второ и четвърто място, а темпото на автомобилите ни бе окуражаваща стъпка напред - в сравнение с Монако и Баку, благодарение упоритата работа на всички във фабриката и на пистата. Сезонът е дълъг, предстоят много надпревари и възможности, но в такъв сезон всяка една точка има значение и може да донесе разлика. А през последните няколко надпревари ние изпуснахме точки“, каза босът на Мерцедес.

„Анализирахме случилото се на пистата Пол Рикар и разбираме в кои области ни е необходимо подобрение. Сега сме съсредоточени върху това да го постигнем в следващите две надпревари. Надяваме се да си върнем положителното представяне. За щастие не се налага да чакаме дълго за следващия шанс да се опитаме да го сторим“, допълни Волф.

„Пистата в Австрия е сложна за нас през последните няколко сезона, но се справихме добре през миналата година. Наясно сме, че ситуацията сега е различна. Пистата е къса, обиколката – много бърза и няма много възможности за печелене на време. Разликите ще са малки, така че ще атакуваме максимално“, заяви още той.

Според Матиас Лауда – най-големия син на легендата Ники Лауда – битката между Люис Хамилтън и Макс Верстапен е като тази между баща му и Ален Прост, както и още няколко двубоя в историята на спорта

„С татко и Прост беше същото. След тях се случи пак – [Аертон] Сена предизвика Прост, когато бе още млад и изгряващ пилот. А после Михаел Шумахер се изправи срещу Сена“, обясни 40-годишният Матиас.

„Уважавам невероятните постижения на Хамилтън. Но Верстапен е толкова уверен в момента и не допуска грешки... Винаги извлича максимума от оборудването на разположение и е очевидно по-бърз от съотборника си“, допълни той пред Сервус ТВ.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА