Last news in Fakti

23 Юни, 2021 19:03 1 314 1

Лудогорец загуби от шампиона на Унгария в контрола

  • ференцварош-
  • лудогорец-
  • контрола-
  • загуба-
  • узуни-
  • боли-
  • сотириу-
  • лайдуни

Българският първенец падна от Ференцварош с 1:3

Лудогорец загуби от шампиона на Унгария в контрола - 1
Снимка: ludogorets.com

Лудогорец и Ференцварош играят при 1:3 в третата контрола на разградчани от лагера им в Австрия. Узуни откри резултата в 23-ата минута, а Франк Боли в 74-ата удвои. Пиерос Сотириу намали в 82-ата минута. В 87-ата минута Лайдуни отново върна преднината от два гола на Ференцварош след слаба намеса на Падт.

Срещата започна равностойно и без положения пред двете врати. След четвърт час игра Сисиньо за малко не създаде сериозни главоболия на своя отбор, когато при безобидна ситуация в наказателното поле влезе неразчетено в краката на играч от Ференцварош, но реферът прецени да не отсъжда дузпа.

В 23-ата минута Ференцварош откри резултата с първата по-сериозна атака към една от двете врати. Чирич центрира добре отляво към непокрития Узуни, който вкара след удар с глава от границата на малкия пеналт.

В 37-ата минута Кешерю стреля в аут от пряк свободен удар, а това бе най-опасното положение за орлите до този момент. Пет минути по-късно добра комбинация на Лудогорец пред наказателното поле на противника завърши с изстрел по земя на Каули, но Герго спаси.

След почивката Лудогорец наложи териториално превъзходство, но положенията пред вратата на унгарския шампион липсваха. Това се промени в 62-ата минута, когато резервата Мавис Чибота излезе сам срещу вратаря след двойно подаване с Кешерю, но шутира над напречната греда.

Секунди по-късно Янков нахлу в наказателното поле и падна след съприкосновение с няколко играчи на противника, но реферът не отсъди дузпа.

В 73-ата минута Батурина отправи опасен шут от 18-19 метра, Падт изби, а Икоко блокира добре нападател на унгарците, който опита да вкара с добавка в празната врата.

Минута по-късно отбраната на българския шампион отново се пропука. Джоунс центрира отляво към Боли, който простреля ефектно от въздуха Падт за 2:0.

В 77-ата минута Батурина стреля от около 11 метра, но в аут.

След смяната на Кешерю и влизането на Ману и Чибота атаката на разградчани стана по-остра, което даде резултат в 82-ата минута. Чибота преодоля съперник на левия фланг, нахлу в наказателното поле и върна към Ману, който стреля. Шутът се отклони в крак на играч от Ференцварош и отиде в Сотириу, който вкара за 1:2 в празната врата.

Надеждите на орлите за изравняване се изпариха в 87-ата минута, когато Лайдуни реализира трето попадение след слаба намеса на Падт. Футболистът на Ференцварош преодоля Гонзалвеш пред наказателното поле и стреля слабо, но топката мина през ръцете на плонжиралия страж на българския тим и влетя в мрежата му за крайното 3:1.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост като гост

    6 0 Отговор
    Тия започнаха да залезват вече.
    На Киро мазния му предстои ревизия от правителството, а накрая ще си останат със хубавата база дето им направи.