Last news in Fakti

25 Юни, 2021 11:06 1 465 2

Радост за феновете на Мерцедес

  • мерцедес-
  • люис хамилтън-
  • преговори-
  • нов договор

Преговорите между тима и Хамилтън за нов договор са подновени

Радост за феновете на Мерцедес - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е подновил преговорите си за нов договор с тима на Мерцедес. Това стана ясно преди началото на уикенда за Гран При на Щирия, осми кръг за 2021 година.

След като британецът подписа споразумението си за тазгодишната кампания едва през февруари, още тогава той и тимът заявиха, че не биха искали повтаряне на ситуацията, предизвикана от COVID-19 пандемията и късни края на сезон 2020. Преговорите между двете страни за нов договор бяха временно прекъснати по-рано през годината, след разочароващото представяне на екипа в Гран При на Монако.

В Княжеството Хамилтън и неговият съотборник Валтери Ботас имаха сериозни проблеми с темпото на W12 и изоставаха чувствително не само от Ред Бул, а и от Ферари. В самата надпревара Ботас отпадна след проблемен пит стоп, а Хамилтън завърши седми и взе точката за най-бърза обиколка.

„Подновихме преговори, нямам много какво да кажа, освен че нещата са позитивни“, заяви Хамилтън преди началото на първото от две поредни състезания на „Ред Бул Ринг“.

Той също така заяви, че не вижда причина в Мерцедес да заменят Валтери Ботас с младата звезда на Уилямс Джордж Ръсел.

„Валтери е моят настоящ съотборник, като и двамата сме имали нашите възходи и падения в кариерите си. Но както казах, той е невероятен съотборник и не виждам причина той да бъде заменян“, завърши Хамилтън.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    3 1 Отговор
    Дано да фалират и Фолксваген да ги купи, за дето го бутаха монкий досега.

    Коментиран от #2

  • 2 Баварец

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    По-скоро те ще купят Фолксваген, но виждам у теб комплекс на завист, че дори и да си бледолик, никога няма да постигнеш това, което той е направил! Или казано "гроздето кисело"!