Last news in Fakti

30 Юни, 2021 21:32 1 860 11

ЦСКА бе близо до равенство срещу шампиона на Гърция

  • цска-
  • контрола-
  • олимпиакос-
  • хасан-
  • апостулополус-
  • ахмедов

Олимпиакос все пак спечели срещу "червените" с 2:1 с гол в края на контролата

ЦСКА бе близо до равенство срещу шампиона на Гърция - 1
Снимка: cska.bg

ЦСКА поведе и загуби от гръцкия шампион Олимпиакос) с 1:2 по време на подготовката си в Австрия Това бе втора проверка за "червените" на австрийска земя. В първата приятелска среща те победиха с 1:0 Вакер (Инсбрук). Двубоят започна с половин час закъснение заради наводнен терен. Носителят на Купата на България се противопостави умело на 46-кратния гръцкия първенец и поведе с гол на Ахмед Ахмедов (58). В игра за „червените” се появи и най-новото попълнение на отбора Яник Вилдсхут, който в рамките на четвърт час впечатли с изявите си на терена, но с попадения на Ахмед Хасан (63) и Апостулополус (78) тимът от Пирея стигна до успеха.

Още в 4-ата минута Матийо Валбуена центрира от фаул в наказателното поле, но Юрген Матей успя да избие с глава. Последва удар на Кунде, който обаче бе много неточен и не затрудни Димитър Евтимов. Четири минути след това Иван Турицов бе изведен добре по дясното крило и центрира остро в наказателното поле, но стражът на гърците спаси.

Малко по-късно след разбъркване в наказателното поле на ЦСКА Ахмед Хасан стреля от границата на пеналта, но Димитър Евтимов спаси. Топката отново попадна в нападателя, който опита втори удар, но този път бранител изби топката. Гърците продължиха да натискат и създадоха поредни две опасности пред Евтимов. Първо Олег Реабчук опита остро подаване в наказателното поле, където негов съотборник се размина на сантиметри с топката, а след това Матийо Валбуена центрира от корнера и негов съотборник стреля от близко разстояние с глава, но Димитър Евтимов отново бе на мястото си.

В 19-ата минута удар на Хамза Чатакович бе спасен от вратаря на гърците Кристинсон. Секунди по-късно ЦСКА бе близо до гол, след като при опита си да изчисти Калогерополус прати топката в дясната греда.

Мачът бе прекъснат за няколко минути, след като Радослав Живков получи неприятен удар в главата и се наложи на терена да влиза лекарския екип. В 36-ата минута Йоан Баи овладя топката на границата на наказателното поле и навлезе в пеналта, но ударът му бе блокиран, а след това и Чатакович не намери целта. Пет минути по-късно Валбуена бе изведен добре по десния фланг и шутира по диагонала, но топката профуча покрай левия страничен стълб на Евтимов. Секунди по-късно Любослав Пенев направи принудителна смяна, като на мястото на Радослав Живков се появи Ахмед Ахмедов.

Олимпиакос отправи първия по-сериозен удар в 54-ата минута, когато Тикиньо навлезе към наказателното поле и шутира силно по диагонала, но покрай лявата греда на Евтимов. Секунди по-късно Тикиньо бе изведен добре срещу Евтимов, а вратарят на "червените" излезе и двамата се сблъскаха тежко и им бе оказана медицинска помощ.

ЦСКА поведе в 58-ата минута, след като Йоан Баи намери добре Георги Йомов по дясното крило и той центрира в наказателното поле, където Ахмед Ахмедов бе оставен непокрит и с глава прати топката в мрежата за 1:0. Пет минути по-късно гърците изравниха след акробатичен удар на Ахмед Хасан, който засече центриране отдясно и вкара за 1:1.

Георги Йомов опита да намери Йоан Баи в наказателното поле в 74-ата минута, но защитата на Олимпиакос бе построена отлично и изби в корнер. Пет минути след това гръцкият първенец вкара втори гол. След разбъркване в наказателното поле топката достигна до Ахмед Хасан, който стреля силно, но Алекс Божев спаси, а Апостулополус се разписа на празна врата за 1:2.

В 83-ата минута след центриране от корнер на Греъм Кери Пламен Гълъбов стреля с глава, но вратарят на Олимпиакос се справи. Скоро след това Георги Йомов овладя на гърди в наказателното поле и опита да намери свой съотборник на празна врата, но защитниците на гръцкия тим избиха топката в корнер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЕ БЛИЗО

    4 8 Отговор
    ДО ДА ГО ОТНЕСЕ СЪС 3-1 В 91 МИН.
    ДО ТОВА БЕ ПО БЛИЗО.
  • 2 Варна

    9 2 Отговор
    Отлична игра за ЦСКА. При това ЦСКА игра без най-добрите си футболисти, а победния гол за Олимпиакос падна в минутата, след като в игра влязоха наведнъж повечето юноши на клуба. Новия Холандец и Митков са готови за титуляри.

    Коментиран от #4, #8

  • 3 A1 кАде е

    3 11 Отговор
    Прирознавачос, кАде е А1, бе мозАци!? Ристю за 30 сребърника ви даде на Валтер - ОПГ! 8 млн. Лв. Вноска за новата кочинка кога? Отпадате в ЕКТ и до Коледа Гамбия Юнайтед приключва с 40 млн. Дългове и 10 неплатени заплати…
  • 4 ЦСКА ОЛИМПИАКОС

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Варна":

    Зa ЦCКA нe игрaхa титуляритe Тиaгo Рoдригeш, Жoрди Кaйceдo, Мeнo Кoх, Биcмaрк Чaрлз, Гуcтaвo Буcaтo, Тибo Виoн и въпрeки вcичкo нaдигрaхa звeздния oтбoр нa OЛИМПИAКOC.

    Коментиран от #6

  • 5 Нкц

    6 2 Отговор
    Добра проверка,с много позитиви за нас.
    Само ЦСКА

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Локо але

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "Варна":

    Егати отличната игра .Пожелавам ви все така да играете и да падате.
  • 9 ДККК

    7 2 Отговор
    Добър мач! Hе се играе лесно срещу Олимпиакос. Ако приоритет беше резултатът, а не това да се видят повече млади и нови футболисти в игра, 100% взимахме нещо.

    Новите попълнения се представиха доста стабилно, особен този нов холандец и Йоан Бай. А за Митков само аплодисменти - страхoтно себераздаване и борбеност !
  • 10 TOTO

    4 9 Отговор
    и как не се научихте бе литекс литекс не цска, няма армия няма цска

    Коментиран от #11

  • 11 Ласт Нюз

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "TOTO":

    Ей, трол, на, чети новини
    и наблегни на ОКОНЧАТЕЛНО и на НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ:

    Окончателно: ЦСКА е ЦСКА.
    07.06.2021 19:25
    И КАС потвърди: ЦСКА си е ЦСКА.
    Спортният арбитражен съд в Лозана (КАС) окончателно потвърди решението на ФИФА от миналата година и призна ЦСКА.
    КАС добавя, че ЦСКА трябва да се счита за същия клуб като първоначалния длъжник (а не друг).
    Спортният арбитражен съд в Лозана завършва с "Решението на арбитража в Швейцария е окончателно и не подлежи на обжалване."
    След това решение другият клуб, който има претенции да е автентичен - ЦСКА 1948, трябва да признае поражението си.