Last news in Fakti

23 Юли, 2021 18:15 2 486 4

Леброн Джеймс е първият в историята баскетболист, достигнал доходи от 1 милиард долара

  • леброн джеймс-
  • нба-
  • баскетбол-
  • рекорд-
  • заплата-
  • пари

Звездата на Лейкърс закръгли милиарда след 18 години в НБА

Леброн Джеймс е първият в историята баскетболист, достигнал доходи от 1 милиард долара - 1
Снимка: БГНЕС

Американският баскетболист Леброн Джеймс официално се превърна в първия играч в историята на НБА, достигнал доходи от 1 милиард в активната си състезателна кариера. Звездата на Лейкърс закръгли милиарда след 18 години в най-силната лига в света, за които е изкарал общо $330 милиона от заплати и още $700 милиона от рекламни дейности.

36-годишният ас има договори с различни компании като Nike, AT&T, Walmart, Blaze Pizza, Epic Games и още, които му позволяват да печели по около $100 милиона на година. Освен това той е акционер в английския футболен гранд Ливърпул. Заплатата му през изминалия сезон с ЛА Лейкърс пък бе $41 милиона, а през следващия ще получи още $44 милиона като част от двугодишната си договорка с “езерняците”.

Джеймс е първият играч в историята, който достига до милиарда по време на състезателната си кариера. Майкъл Джордан успява да стане милиардер през 2014-а - 11 години след отказването си.

В класацията по най-богати баскетболисти в НБА след Леброн се нареждат звездите на Бруклин и Голдън Стейт Кевин Дюрант и Стеф Къри, които имат заработени съответно $580 и $430 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    16 3 Отговор
    Баце тия ги слага в малкия си джоб. За 12 години той е толкова богат, колкото тия 4мата заедно.
  • 2 Порноартист

    1 5 Отговор
    Направо се учудвам, колко са готови да дадат хората, за да видят как някой вкарва топка в кошничка... аз никога не съм можел така.

    Коментиран от #3

  • 3 НаграденФонд

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Порноартист":

    Ти гледай за бокса те разделят половин млрд. само за един финал ? И после като кажат, че САЩ даряват 1 млн. за бедствие на цяла държава ... винаги се сещам че дават 500 млн. за един финал по бокс като награден фонд.
  • 4 Бах-нацист

    3 8 Отговор
    Този черно-главия и 10 милярда да спечели си остава 5 - категория човекоподобие . Ползата от тях е да ни забавляват и като слуги . Трябва да се намали тяхната популация в световен мащаб , иначе с белия прогресивен вид е свършено.