20 Февруари, 2013 23:45 1 602 6

Шок: Милан тресна Барса с 2:0 на "Сан Сиро"

  • милан-
  • барселона-
  • шампионската лига
Шок: Милан тресна Барса с 2:0 на "Сан Сиро" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Голямата изненада в тазгодишното издание на Шампионската лига вече е факт. Един от най-сериозните претенденти за трофея Барселона бе надигран с 2:0 от Милан в първа осминфиналлна среща между двата отбора, играна на "Сан Сиро".

Това ще се запомни и като един от най-неуспешните мачове на великият Лео Меси. Днес суперзвездата на Барса бе тотално неутрализиран от бранителите в "червено-черно" и не съумя да блесне и да спаси отбора си от срамната загуба.

През първата част испанският гранд доминираше, но не успя да създаде чисто голово положение пред вратата на Абиати. „Росонерите" се защитаваха добре групирани пред наказателното си поле и не оставиха много празни пространства за Лионел Меси и компания.

Най-сериозната възможност пък се откри пред домакините в 15-ата минута. Ел Шаарауй нахлу в наказателното поле, но си подкара дълго топката и Валдес изчисти в корнер. След заучено изпълнение на ъгловия удар, Кевин-Принс Боатенг стреля на сантиметри покрай гредата.

В началото на второто полувреме Милан излъга Барса след статично положение и поведе с 1:0. Рикардо Монтоливо изстреля бомба от 30 метра, топката се удари в ръката на Кристиан Запата и попадна в Боатенг, който без забавяне прониза Валдес в ъгъла.

Ганаецът обича да бележи срещу „каталунците". Той се разписа и през миналия сезон - при загубата с 2:3 на „Сан Сиро".

В последните минути натискът на испанския гранд се засили, но не доведе до нищо повече от два далечни изстрела на Иниеста и Шави.

Дори напротив „каталунците" се оголиха и Милан отбеляза втори гол. Негов автор стана друг ганаец - Съли Мунтари в 81-ата минута. Дефанзивният халф получи на краче от Ел Шаарауй и с воле от въздуха не остави шансове на вратаря.
 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Редактора

    0 1 Отговор
    Много ти е постна статията! Кога ще се научите да пишете? Дори и мача, навярно не си гледал. Редактора на сайта и на него слаб 2, че е пуснал тази "статийка" -лежерна и скучна като за лека нощ. А нали футбола бил емоционална игра! Еми... Лека нощ!
  • 2 Tedo

    0 0 Отговор
    Лека нощ :D Надявам се да си го играл за Барса, приятелю ;))
  • 3 шок- шот

    0 0 Отговор
    Редактора не го знам за Барса ли го играе, но статията верно не струва! Още 2-рото изречение е култово, и не признава запетайки. Някой е заспивал докато пише статията за мега скучния мач. Защо да е изненада победата на Милан? Италианците винаги са били добри в тактическо отношение, и днес го демонстрираха. Имаха и доза късмет при отбелязването на първият си гол, което се отрази и в играта на двата отбора.
  • 4 330i

    0 0 Отговор
    ко се дървите ве, само ЮВЕ
  • 5 chelsea

    0 0 Отговор
    Дано не видят купата на Европа тия съдийски фристайлъри.Да им се връща тъпкано за 2009 г.
  • 6 Julio

    0 0 Отговор
    Не виждам къв шок е това. Милан е вторият най-успешен клуб в тоя турнир след Реал. Шок би било обратното - поне доката Барса не изравни и подмине по титли в турнира Милан.