Last news in Fakti

24 Юли, 2021 11:14 2 330 4

Сестри Стоеви започнаха участието си на Токио 2020 с драматична загуба

  • стефани стоева-
  • габриела стоева-
  • токио 2020-
  • олимпийски игри

В групата са още №3 в света и втори поставени в схемата Чън Цин Чън и Цзя И Фан, които са световни шампионки от Глазгоу 2017, и №8 Йонколфан Кититаракул и Равинда Прайонджай

Сестри Стоеви започнаха участието си на Токио 2020 с драматична загуба - 1
Снимка: БГНЕС

Двукратните европейски шампионки на двойки жени Стефани Стоева и Габриела Стоева стартираха с драматична загуба участието си в турнира по бадминтон на Игрите в Токио.

Сестрите се бориха до последно, но отстъпиха пред петите в световната ранглиста Ким Со-йон и Кон Хи-йонг с 23:21, 12:21, 21:23 за 70 минути.

Стефани и Габриела Стоева изиграха страхотен първи гейм, в който поведоха с 18:13. Съперничките им изравниха 18:18, но с две поредни точки в края българките поведоха в резултата. Корейките доминираха във втората част, взеха аванс от 10:3 и след 21:12 изравниха.

В решителния трети гейм Ким Со-йон и Кон Хи-йонг поведоха с 19:16, след което сестрите направиха серия от четири поредни точки и обърнаха 20:19. До края на срещата българките пропуснаха два мачбола, а след 20:21 корейките спечелиха последните три поредни точки, а с това и двубоя.

В групата са още №3 в света и втори поставени в схемата Чън Цин Чън и Цзя И Фан, които са световни шампионки от Глазгоу 2017, и №8 Йонколфан Кититаракул и Равинда Прайонджай. Те ще играят утре.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофилите

    4 8 Отговор
    Жалко за Стоеви не ги бива на федербал да се пробват др. пътна пинг - понг!
  • 2 Професора

    3 4 Отговор
    Не се притеснявайте ще бием всички на кегелбан!
  • 3 ДА БЯХА ВЗЕЛИ НЯКОИ ПЛАЖУВАЩИ

    0 3 Отговор
    ОТ ЧЕРНОМОРИЕТО ТАМ ВСЯКО ДЕТЕ ИГРАЕ НА ФЕДЕРБАЛ😁
  • 4 Алтер

    0 0 Отговор
    Предлагам и народна топка да стане олимпийски спорт.