Last news in Fakti

24 Юли, 2021 13:28 2 371 18

Наш олимпиец не успя да преодолее квалификациите, играл с изваден глезен и разкъсана връзка

  • дейвид хъдълстоун-
  • олимпийски игри-
  • токио 2020

20-годишният талант, за когото това беше дебют в Олимпиада, се изяви на всичките шест уреда

Наш олимпиец не успя да преодолее квалификациите, играл с изваден глезен и разкъсана връзка - 1

Българинът Дейвид Хъдълстоун не успя да преодолее квалификациите в турнира по спортна гимнастика за мъже на Игрите в Токио. 20-годишният талант, за когото това беше дебют в Олимпиада, се изяви на всичките шест уреда, въпреки че беше измъчван от сериозна контузия на глезена на десния крак. Както е известно, той тръгна за Япония с травма и не се отказа от участие.

Хъдълстоун събра сбор от 74.265 точки, след като получи оценки от 12.433 на земна гимнастика, 11.000 на кон с гривни, 12.200 на халки, 14.000 на прескок, 13.166 на успоредка и 11.466 на висилка. Той завърши на 37-ото място в многобоя, като не успя да събере нужните точки, за да влезе в топ 24 и да се класира за финала в многобоя.

След състезанието Хъдълстоун обяви, че е играл с изваден глезен и разкъсани връзки в глезена на десния крак.

Дейвид прикова вниманието и с новината, че ще вдига сватба с любимата си Ерика Зафирова. Както вече писахме, едно от златните момичета в ансамбъла ни по художествена гимнастика, която също е в Токио, каза "да" на Дейвид.

Пред камерата на БНТ Хъдълстоун коментира представянето си и пожела успех на Ерика Зафирова. "Годенице моя, пожелавам ти да си изиграете съчетанията, да си вземете заслуженото и да се върнете щастливи, да се почерпим. И да знаеш, че догодина те чака сватба", обяви гимнастикът.

"Самото състезание не протече така, както пожелах. Подготовката преди Олимпиадата беше доста добра, но на самата Олимпиада не се случи това, което исках. Не мога да кажа, че съм недоволен, защото това ми е първа Олимпиада. Щастлив съм, че съм тук. Знам през какво съм минал, за да стигна до тук. Това е една първа крачка за мен, за да стигна върха", каза Хъдълстоун.

"Физическото състояние мога да кажа, че не е добре, говорейки за крака си. Заради самата контузия се плаша от самите приземявания, от самитe отскачания. Доста попречи психически, но се опитах да го преодолея", обясни той.

"Следващата ми цел е Париж 2024 г., но преди това имаме много състезания. Искам това да ми бъде едно стъпало за медали, финали и големи постижения, защото знам, че мога. На 20 години съм, имам много пред себе си, много арсенал от упражнения, мога да кача много ниво като съчетания. Стига да няма контузии, мисля, че мога да съм от топгимнастиците в целия свят", добави Дейвид Хъдълстоун.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха-ха-ха

    20 5 Отговор
    Пожелавам му успех на параолимпийските игри!

    Коментиран от #4

  • 2 русенец

    13 2 Отговор
    Жалко за хлапето, поне се е опитал! Комплименти!
  • 3 Кольо прескока

    12 1 Отговор
    С такава контузия рискува да окуцее, трябвало е да откаже да играе, да се качват на уредите дебелаците - куфари от СМОК! Все пак късмет и бързо възстановяване и вече да има едно на ум с кой се хваща.
  • 4 ОТ КАДЯ НА КАДЯ БЕ

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "ха-ха-ха":

    В ТЕЗИ ПАРА ОТБОРИ ВЗИМАТ САМО ЧЛЕНОВЕ НА И.Т.Н🤕🤕🤕
  • 5 БОРУНА ЛОМ

    15 1 Отговор
    ТЕЗИ ЕКСКУРЗИАНТИ ДА ВРЪЩАТ ПАРИТЕ! КАКТО И НАЦИОНАЛНИЯ ПО ФУТБОЛ!
  • 6 БОРУНА ЛОМ

    17 1 Отговор
    А КАКВИ УСПЕХИ ИМАХМЕ ПО ТОШОВО ВРЕМЕ!
    ВЕЛИКИ! И ОЩЕ НЕ НАДМИНАТИ!
  • 7 В е л и к и я

    8 2 Отговор
    Наистина е талантлив , на висилка направи страхотно впечатление , но с такава контузия в спортната гимнастика няма как да има добро представяне ... Според мен игра мъжки и се показа достойно пред колегите си и света ...!
  • 8 Behemoth

    6 0 Отговор
    Абе Кралев трябваше да изпратим ни ....ама нейсе...

    Коментиран от #16

  • 9 Алтер

    10 1 Отговор
    Като си контузен няма да ходиш на олимпиадата, кестен.

    Коментиран от #11

  • 10 MIA

    9 1 Отговор
    Това е всеки път, нашите спортисти винаги имат оправдание за слабото си представяне. Някой ще си извади рамото, друг ще има разтроен стомах. Ех, такъв е живота.
  • 11 В е л и к и я

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "Алтер":

    Не е така , на следващата олимпиада вече ще играе много по спокойно щото вече ще му е втора ... и ако е здрав може да направи добро класиране а ако сега не е бил тогава ще му е първа и ще греши от психическа нестабилност щото ще е за първи път ... !
  • 12 Erika SS

    2 0 Отговор
    .... и с две дини под мишниците..
  • 13 Смех !

    2 1 Отговор
    Туристи на държавна издръжка.Някой друг кьорав и сакат няма ли ?
  • 14 къв българин бе

    5 1 Отговор
    Дейвид Хъдълстоун вие пияни ли сте
  • 15 МАЛКА пенсИЯ

    2 1 Отговор
    Какво се чудите,хубаво бъльгарско име.Ерика го е скъсала,на глезен,легло,И ДРУГИТЕ,УРЕДИ/ПОЗИ.
  • 16 Не,бе

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Behemoth":

    Стефка да оди да скача.
  • 17 туй то

    4 0 Отговор
    Господа , вие имате ли си представа , какво е ИЗВАДЕН глезен. Крака седи в неестествено положение , ставната капсула с фрактура , разкъсват се ставни връзки ,човека вие на умряло , моли да бъде хуманно убит . Влиза по спешност за операция , ставата се събира с винтове , дълги месеци на възстановяване и раздвижване , като цяло окуцява . Вероятно става въпрос за навяхване , и то минава като се налага с лед за няколко дни.
  • 18 На игрите има победители и победени!

    1 0 Отговор
    Не може делегацията да ние от 5човека!!Банановите държави имат групи от По10-15 човека!! Ще се питат какви са и кои са тези!!!!