2 Август, 2021 17:15 1 122 0

Барселона е на прав път в преговорите с Пике, Бускетс, Алба и Сержи Роберто

  • барселона-
  • алба-
  • пике-
  • бускетс-
  • роберто-
  • намаляване-
  • заплати

Звездите на каталунците ще трябва да намалят заплатите си

Барселона е на прав път в преговорите с Пике, Бускетс, Алба и Сержи Роберто - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона напредва с преговорите за намаляване на заплатите на основните си футболисти, които доскоро се дърпаха. Жерар Пике, Серхио Бускетс, Жорди Алба и Сержи Роберто вече виждат като осъществима възможността за достигане до споразумение с ръководството. Причината да са готови на компромис е, че ръководството им предлага да получат 60% от заплатите си през този сезон, а останалите 40% през следващите години.

Преговорите текат бавно, но са от огромно значение, за да бъдат картотекирани Ерик Гарсия, Емерсон, Серхио Агуеро, Мемфис Депай и Лионел Меси. Ако Барселона иска да използва новите, ще трябва да се разбере с лидерите си преди 13 август, когато е крайният срок за картотекиране на играчи за първия кръг. Ако не се стигне до споразумение дотогава, Барселона има срок до 31 август, за да може да ги използва през първия полусезон.

Жерар Пике е първият от четиримата, който е дал съгласието си да намали възнаграждението си. Все още това не е официално, но се смята за сигурно. Сержи Роберто също е близо до съгласие. При Бускетс и Алба ситуацията е малко по-различна, тъй като Бускетс все още получава пари от преподписването на договора си през 2018, докато обкръжението на Жорди Алба си мълчи, въпреки че различни източници твърдят, че той не се съпротивлява и също е готов да се жертва.

Все още се изчакват и трансферите на Гризман, Коутиньо, Умтити и Пянич.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА