7 Август, 2021 21:22 2 108 2

Лестър измъкна трофея от Къмюнити Шийлд под носа на Манчестър Сити

  • лестър-
  • къмюнити шийлд-
  • финал-
  • манчестър сити-
  • ихеаначо-
  • дузпа

"Лисиците" спечелиха с 1:0 с гол в края на Келечи Ихеаначо

Лестър измъкна трофея от Къмюнити Шийлд под носа на Манчестър Сити - 1
Снимка: БГНЕС

Носителят на ФА Къп Лестър надви шампиона Манчестър Сити с 1:0 на "Уембли" и спечели трофея Къмюнити Шийлд за втори път в историята. Келечи Ихеаначо (89-дузпа) реализира единствения гол в края на срещата.

Двата отбора предложиха динамичен футбол през първата част, но не стигнаха до гол. Лестър бе по-активният отбор и атакуваше по-опасно. В 16-ата минути Союнджу изчисти рисковано центриране на Менди и за малко не си отбеляза автогол. Малко след това Перес намери Варди на границата на наказателното поле, но ударът на голмайстора бе избит от Зак Стефан, който в 24-ата минута спаси още един шут на нападателя.

Малко преди почивката се откри трети шанс пред Варди. Барнс проби много добре отляво и центрира ниско във вратарското поле, а Стефан реагира след удара на нападателя и топката срещна гредата.

"Гражданите" започнаха добре второто полувреме, а в 55-ата минута Гюндоган шутира неточно от средна дистанция. Три минути след това Стефан боксира центриране на Бертранд, след което "гражданите" организираха скоростна контраатака. Марез напредна мощно през центъра и отправи удар от границата на наказателното поле, но над вратата.

В 65-ата минута Грийлиш се появи в игра и дебютира за Сити, а в 73-ата Феран Торес получи чудесно извеждащо подаване, но не успя да овладее топката и Шмайхел я хвана. Шест минути преди края Олбрайтан изведе Дака, който чукна топката пред излезлия напред Стефан, но след това стражът улови топката.

Феновете вече очакваха победителят да се определи след изпълнение на дузпи, но в 89-ата минута Нейтън Аке препъна Ихеаначо в наказателното поле и последва дузпа, реализирана от потърпевшия за 1:0.

До края шампионите не успяха да отвърнат на удара и Лестър триумфира с Къмюнити шийлд в мача, който предшества началото на сезона в английската Висша лига.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4273

    5 2 Отговор
    Накрая винаги печелят букмейкърите

    Коментиран от #2

  • 2 88755

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "4273":

    Накрая печели Чичо Венци