Last news in Fakti

12 Август, 2021 16:32 2 093 7

Макар и в различни ситуации: Днес Локомотив (Пловдив) и ЦСКА трябва да покажат смелост

  • цска-
  • осиек-
  • локомотив (пловдив)-
  • фк копенхаген-
  • лига на конференциите

Отборът на ЦСКА трябва да подходи по същия смел и агресивен начин срещу Осиек, да търси гол и с поведението си на терена да обезсърчи хърватския си съперник

Макар и в различни ситуации: Днес Локомотив (Пловдив) и ЦСКА трябва да покажат смелост - 1

Днес за съставите на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА предстои нова европейска вечер, която има предпоставки да донесе радост на запалянковците на тези два тима. Особено на тези в червено, чийто любим тим спечели с 4:2 в първия си мач срещу хърватския Осиек в Лигата на конференциите.

От своя страна локомотивци стигнаха до 1:1 с ФК Копенхаген, което може би дори надхвърли очакванията към тях в този мач. Най-вече предвид срещите нa датския тим с ЦСКА преди 3 години - тогава разликата в класите бе видима, макар и съдийството също значително да наклони везните в полза на възпитаниците на Стале Солбакен тогава. Сега Копенхаген има друг треньор - Йес Торуп.

И ако започнем първо от мача между датския гранд и пловдивското Локо, то трябва да кажем, че "смърфовете" наистина трябва да сътворят подвиг, да надскочат себе си и, разбира се, вероятно да имат и малко спортен шанс. Предизвикателството за футболистите на Александър Тунчев е толкова сериозно, защото ФК Копенхаген е добра смазана машина с амбиции и традиции, включващи почти постоянно участие в груповата фаза на някой от европейските клубни турнири. Освен това, разликата в стойността на двата състава е около 26 милиона, по данни на transfermarkt.com.

Въпреки това обаче, и в първия мач в Пловдив се видя, както гласи клишето, че "дяволът не е толкова черен". Локо (Пд) стоя стабилно и сравнително равностойно срещу по-именития си съперник и можеше дори да го победи, след като поведе с 1:0 в края на мача. За българския тим ще е необходимо да бъде организиран в защита - с много всеотдайност, дисциплина и хладен разум, и да бъде достатъчно смел, да повярва, че продължаването напред не е мисия невъзможна и посредством това да се възползва от шансовете, които по всяка вероятност ще има. Минимум поне един.

По отношение на ЦСКА, "армейците" са в по-различна ситуация от тази на Локомотив (Пловдив). Те излизат в мач реванш в Осиек срещу съперник, който не може да се каже нито, че е по-именит по принцип, нито, че е по-качествен като единици и отбор. А освен това "червените" имат прилична преднина от 2 гола, която можеше и да е 3 гола, ако Густаво Бусато не бе допуснал поредната си наивна вратарска грешка.

Подопечните на Стойчо Младенов футболисти, подобно на тези от Локо (Пловдив), също се нуждаят от смел подход, макар и в малко по-различен смисъл. 31-кратните шампиони на България в никакъв случай не трябва да вкарват "вълка в кошарата", тоест да приемат играта в собственото си наказателно поле още от началото на мача. Това само би дало вяра на тима на Осиек, а ако вкарат и гол в даден момент от мача - хърватите по всяка вероятност ще се окрилят и мачът ще стане много труден и сложен за българския тим.

Макар и с малко повече мисъл за стабилността в отбрана, отборът на ЦСКА трябва да подходи по същия смел и агресивен начин срещу Осиек, да търси гол и с поведението си на терена да обезсърчи хърватския си съперник.

Какво ще произведат евробойците ни предстои да разберем след броени часове, като дотогава те все още имат време за последни настройки, които да им помогнат да спечелят сложните битки, които им предстоят.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1914

    3 9 Отговор
    Армейците станаха ТИРЕЙЦИ Петее слагай ТИРЕТО на МЕНТЕТО.

    Коментиран от #4

  • 2 Стоян Александров

    3 8 Отговор
    Днес и двата отбора ще отпаднат. А тирето позорно ще отпадне. Вината ще е на Тройчо на 100%. Много слаб треньор, ако въобще може да се нарече треньор.... И ще има голям рев как всички и всичко било против него... Само гледайте сеири...

    Коментиран от #5

  • 3 юбилей

    6 0 Отговор
    Днес Митата навършва 80 г.! Да е жив и здрав!
  • 4 Подуямие

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Левски 1914":

    Абе Божинов в последния клип,казва пълно е с ..... Тук !Какво беше а ? Марш да помагаш на Димитров да ,,свърши,,
  • 5 Хаджиоглу

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Стоян Александров":

    И като се събуди какво станало- двата пръста в контакта и гъазо ти святка
  • 6 гундий

    2 0 Отговор
    А Динамо-Подуяне с кой ще играе
  • 7 Якомов

    1 0 Отговор
    Живееше в една къща на у. Средна гора близо до кръстовището с ул Кирил и Методи. Един от първите възпитаници Серги Йоцов, фк. Септември. Когато къщата е съборена, на нейно място е построено двуетажно блокче в което се ражда Емил Костадинов, също на 12 Август, години по късно! - един от последните възпитаници на Серги Йоцов, ф.к. Септември И сега ВНИМАНИЕ: с гол на Митата на стадион Сан Сиро бием Франция с 1:0. По късно, с два гола на Емо, бием отново Франция на Парк де Пренс!! На същата улица, между Пиротска и Нишка, живееха други двама - Петър Величков и Никола Цанев! Последният е единствен с три титли републиканско - футбол, хокей и бокс! Мита, дълбок ПОКЛОН!!!