Last news in Fakti

16 Август, 2021 12:51 3 460 6

Олимпийска шампионка с ансамбъла на България е с фрактура на глезена след златото в Токио

  • мадлен радуканова-
  • художествена гимнастика-
  • токио 2020-
  • олимпийски игри

В японската столица това знаеха само треньорите и д-р Мариан Добрев, който внимателно следеше всичко, прилагаше болкоуспокояващи, за да може отборът да играе в титулярния си състав

Олимпийска шампионка с ансамбъла на България е с фрактура на глезена след златото в Токио - 1
Снимка: БГНЕС

Олимпийската шампионка с ансамбъла на България по художествена гимнастика от Токио Мадлен Радуканова ще носи специален ботуш в следващите 3 седмици заради фрактура на глезена, съобщиха от родната федерация.

"Едва след като Летните олимпийски игри приключиха стана ясно, че състезателката е играла със стрес фрактура на глезена. В японската столица това знаеха само треньорите и д-р Мариан Добрев, който внимателно следеше всичко, прилагаше болкоуспокояващи, за да може отборът да играе в титулярния си състав.

След преглед, който ѝ беше направен след като момичетата се прибраха в София, кракът ѝ е обездвижен с ботуш, с който Мадлен Радуканова ще бъде през следващите три седмици, както и ще бъдат правени специални инжекции. След това ще се прави отново резонанс, за да се види докъде е стигнало възстановяването и ще се вземе решение как да продължи лечението ѝ", заявиха от федерацията във фейсбук.

Грацията споделя, че е имало мигове, в които ѝ се е струвало, че няма да издържи. Но тя успя да се справи както с отговорността и напрежението, което неминуемо съпътства спортистите на най-големия спортен форум на планетата, така и със себе си, с личната болка и травма.
"Благодарим ти, Мадлен! На теб и на всички твои съотборнички, треньори и ръководители, които са направили от вас не просто велики спортисти, а големи и истински човеци!", написаха от БФХГ.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Активист на БКП

    0 0 Отговор
    Да се изплати болничен на детето!!!
  • 3 мъка

    3 3 Отговор
    Нали взе пенсия , да си почива.
  • 4 глоги

    2 2 Отговор
    .....състезателката е играла със стрес фрактура на глезена. ФРАКТУРА ОЗНАЧАВА СЧУПВАНЕ,А НЕ СТРЕС!СТРЕСЪТ Е НА НЕРВНА ПОЧВА.
  • 5 Ива Станкова

    2 2 Отговор
    "ще се прави отново резонанс " Ще се направи резонансна рентгенова снимка на крачето/глезена на момиченцето.Магнитно-резонансна ангиография: Магнитно - резонансната /МР/ ангиография е минимално инвазивен метод за изобразяване и оглеждане на кръвоносните съдове чрез създаването на магнитно поле около органите и тъканите. Изследването се провежда с помощта на контрастно вещество, за по - добро изображение. Образите се обработват в реално време от най-добрата позиция за визуализиране на изследваната област. Те са триизмерни. Могат да се съхраняват на електронен носител и да се архивират в досието на пациентката.
  • 6 това

    1 1 Отговор
    е спорт....