Last news in Fakti

16 Август, 2021 14:18 1 994 0

Ман Сити постави исторически рекорд за най-скъп отбор във Висшата лига

  • манчестър сити-
  • висша лига-
  • най-скъп отбор-
  • рекорд

Смята се, че "гражданите" не са приключили с покупките за това лято

Ман Сити постави исторически рекорд за най-скъп отбор във Висшата лига - 1
Снимка: БГНЕС

Английският шампион Манчестър Сити постави рекорд за най-скъп състав, с който един отбор е бил на терена по време на мач от Висшата лига. Цената на стартовите 11, с които Хосеп Гуардиола излезе срещу Тотнъм, е била 550 милиона паунда, като в това число влиза 100-милионният Джак Грийлиш, който вчера дебютира като титуляр за „гражданите“.

Медиите на Острова изчисляват, че на пейката е имало играчи за още 347 милиона. Там бяха футболисти като Кевин де Бройне, Родри, Габриел Жесус, Бернардо Силва, Джон Стоунс и Кайл Уокър. По този начин цената на състава доближи 900 милиона паунда.

В крайна сметка обаче „небесно-сините“ загубиха първия си мач от новия сезон с 0:1 след гол на Хюн-Мин Сон.

Смята се, че Ман Сити не е приключил с покупките за това лято. Следващата голяма цел е голмайсторът на Тотнъм Хари Кейн, за когото президентът на лондончани Даниел Леви иска 160 милиона паунда.

На пресконференцията си преди мача с Тотнъм Хосеп Гуардиола защити харчовете, като заяви, че за Сити важат същите правила за финансов феърплей, както за всички останали, но всеки клуб преценява кога и по какъв начин да прави своите инвестиции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА