25 Август, 2021 09:17 1 768 10

Солидна премия разделят футболистите на ЦСКА при влизане в групите на ЛК

  • цска-
  • лига на конференциите-
  • виктория ползен-
  • премии

Утре вечер от 20,00 часа на националния стадион “Васил Левски” българският тим ще има трудната задача да заличи два гола пасив от първата среща в Чехия, за да има шанс за краетн успех

Солидна премия разделят футболистите на ЦСКА при влизане в групите на ЛК - 1
Снимка: БГНЕС

Солидна отборна премия от 700 000 лева ще си поделят футболистите на ЦСКА, ако успеят да преодолеят чешкия Виктория (Пилзен) и влязат в групите на Лигата на конференциите.

Утре вечер от 20,00 часа на националния стадион “Васил Левски” българският тим ще има трудната задача да заличи два гола пасив от първата среща в Чехия, за да има шанс за краен успех. При достигане до груповата фаза играчите ще бъдат наградени със сума, равняваща се на малко над 10 процента от общия приход, който влизането в схемата на турнира ще генерира. Премията ще бъде в размер на 350 000 евро, а от УЕФА към клуба ще постъпят 2 940 000 евро.

През изминалия сезон, когато армейците достигнаха до груповата фаза на Лига Европа, финансовият бонус, както и приходът от УЕФА, бяха подобни. Тогава, както и сега, сумата ще бъде разпределена според приноса и участието на играчите във всеки от квалификационните мачове.

Петима футболисти до този момент не са изпускали и минута игрово време. Това са Густаво Бусато, Брадли Мазику, Юрген Матей, Еван Турицов и Греъм Кери. Заради картон в последните минути в Чехия, реваншът ще пропусне Амос Юга, който също беше с пълен актив до момента.

При отпадане от Виктория, в ЦСКА ще постъпят заработените до момента 750 000 евро, като в сумата не влизат парите от тв права и продажба на билети.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ти да видиш

    3 4 Отговор
    Лудогорец не можа, ала ЦСКА днес ще направи чудото

    Коментиран от #3

  • 2 vhv

    4 3 Отговор
    Успех! Само ЦСКА!
  • 3 Мдаа

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "ти да видиш":

    Как така днес..😂😂😂..мача е утре ве
  • 4 Завинаги син

    4 5 Отговор
    Ние сме номер едно-бий чорбата по главата,бий,бий,бий
  • 5 Стоян Александров

    2 6 Отговор
    Абе ейййййй свършили сте вече и Вие. Само ревът ще Ви остане. Тройчо да почва още от сега. Давам старт на ръвът. Всички да срещу Вас. Целия свят е срещу Ловеч-Етрополе от София. Хахахахахаха.. Позот сте бе еййййййй
  • 6 Цецо

    1 2 Отговор
    Еван Турицов!!! :)))))))
  • 7 Стойчо

    2 1 Отговор
    3
    Е те днес ще направят чудо а утре....утре Стойчо ще сочи с пръст насам натам.
  • 8 Левски 1914

    1 2 Отговор
    2
    ТИРЕТО и София си забравил.

    Коментиран от #10

  • 9 дико

    1 0 Отговор
    Oт край време ЦСКА е отбора който ни е представял на вън . Въпреки перипетиите през които премина не са оревавали и не са се оправдавали като Наско Сираевци и Папазовци .
  • 10 Бай Стою касапина

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Левски 1914":

    А ти си забравил сутрешната доза антидепресанти. Вероятно и обедната.