Last news in Fakti

27 Август, 2021 17:02 2 761 5

Легенда на Лудогорец напусна клуба

  • лудогорец-
  • клаудиу кешеру-
  • раздяла

Клаудиу Кешеру е №1 по отбелязани голове в елитната история на "орлите"

Легенда на Лудогорец напусна клуба - 1
Снимка: БГНЕС

Легендарният нападател Клаудиу Кешеру и Лудогорец постигнаха договорка за разтрогване на договора, съобщиха от клуба. Таранът, който е №1 по отбелязани голове в елитната история на "орлите", ще продължи кариерата си в друг отбор, тъй като не е част от състава, който ще бъде картотекиран за груповата фаза на турнира Лига Европа.

Ето какво написаха в официалния сайт на клуба:

"Кешеру оставя трайна следа с представянето си в Лудогорец. Той е шест пъти шампион на България, участвал е един път в груповата фаза на Шампионска лига с Лудогорец, както и 4 пъти в груповата фаза на Лига Европа. Нападателят е сред играчите с най-висок принос за успехите на Лудогорец като името му се нарежда сред легендите Марселиньо, Козмин Моци, Светослав Дяков и Владо Стоянов.

Клаудиу Кешеру дойде в Лудогорец през лятото на 2015 г. За пет години румънският нападател изигра 242 мача с екипа на Лудогорец, като отбеляза 139 гола във всички турнири. Многократно е отличаван като най-добър чужденец и най-добър нападател в редица класации. През септември 2019 г. бе определен за играч №1 на I кръг в Лига Европа след хеттрика си във вратата на ЦСКА Москва за разгромната победа с 5:1.

Цялото ръководство, треньорският щаб, играчите и служителите на Лудогорец изказват своята благодарност на голмайстора и му желаят много успехи в кариерата му като футболист."


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Присмехулник

    19 1 Отговор
    Някой да е запознат защо го отсвириха.....добър играч е

    Коментиран от #3

  • 2 Левскар

    8 1 Отговор
    Да идва в Левски има място за него .Все още е класа.

    Коментиран от #4

  • 3 xXxX

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Присмехулник":

    Ако трябва да спекулирам, причините са същите, поради които отпратиха Марселиньо (за Разград еквивалент на Меси в Барселона, а.к.а. човекът оркестът):

    - висока заплата
    - спадаща ефективност (поради възраст)
    - високи претенции (в кои мачове да играе, каква тактика ползва тренерът и т.н.)

    Тази комбинация от обстоятелства не може да си го позволи никое прагматично/ смислено ръководство, от каквито БГ изпитва силен недостиг.
  • 4 Киро Жарта

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Левскар":

    Но мъни,бе чивяк🎃
  • 5 червен

    2 0 Отговор
    В ЛЕФСКИ ТРЯБВА ДА ИГРАЕ ЗА БЕЗ ПАРИ