Last news in Fakti

30 Август, 2021 15:03 3 727 10

Изпълнителният директор на Ботев Пловдив оплю българския футбол

  • серехидо-
  • ботев пловдив-
  • оплюване-
  • футбол-
  • българия-
  • ултраси-
  • организация-
  • страх-
  • бфс-
  • лудогорец-
  • сравнение

"Организацията куца, феновете искат да управляват отборите и трябва да ходя с охрана", заяви Даниел Серехидо

Изпълнителният директор на Ботев Пловдив оплю българския футбол - 1
Снимка: botevplovdiv.bg

Изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) Даниел Серехидо се изказа изключително лошо за футболната ситуация в България. Испанецът разкри неща за престоя си в Пловдив, както и за феновете на двата местни гранда Ботев и Локомотив. Той даде обширно интервю пред испанското издание libertaddigital.com.

"Организацията, която съществува в България, няма абсолютно нищо общо с тази на петте големи първенства - Англия, Испания, Италия, Германия и Франция. Дори руската Висша лига вече има по-добро ниво на организация от тази на футболния шампионат в България. В Българския футболен съюз има двама или трима души, които организират шоуто тук, така че на организационно ниво още са с памперси. Нещо подобно на това, което е било в Испания преди 25 или 30 години.

Ботев (Пловдив) е вторият отбор с най-добра инфраструктура в България след Лудогорец. При останалите отбори инфраструктурите са много по-лоши. Ние имаме база за клубната академия, която е с шест футболни игрища. Тя е малка, но пък останалите клубове нямат и такава. Проблемът е, че някои от младите таланти искат да напускат, когато са на 14, 15 или 16 години. Така например нашият клуб загуби футболисти, които отидоха в Парма, Интер (Милано) и Хееренвеен.

Ултрасите на Ботев (Пловдив), и по-радикалните фенове като цяло, се опитват да контролират клуба и да наложат желанията си "по много български начин“. Отношенията между ултрасите на Локомотив (Пловдив) и тези на Ботев (Пловдив) са изключително войнствени. Веднъж месечно в Ботев правя срещи с нашите фенове, за да обсъждаме различни въпроси и връзката ни засега е сърдечна. Няма насилие в ежедневието, но това е постоянен натиск при вземане на решения от треньора, играчите, ръководството ... Феновете се опитват да окажат натиск върху мениджмънта и се създава впечатление, че те могат да контролират ситуацията, ако поискат.

Въпросът за ултрасите е "труден за решаване проблем“, защото има голяма разлика с това, което Флорентино Перес и Джоан Лапорта направиха в Испания с Ultras Sur и Boixos Nois съответно в Реал Мадрид и ФК Барселона. В България няма подходяща инфраструктура, за да може правителството да постанови определени мерки за сигурност. Също така няма икономически потенциал, така че опитваме да поддържаме най-добрите отношения с феновете, така че да няма проблем от всякакъв вид.

Тук всичко зависи от спортните резултати. Ако отборът спечели 5:0, вие сте Бог. Ако загубите 0:5 - прецакани сте ... въпреки че това се случва навсякъде по света.

Тук фойерверките и ракетите по време на мач са напълно забранени, но често се хвърлят такива на терена. Невъзможно е да се контролират феновете, защото няма достатъчно мерки за сигурност или достатъчен бюджет. Обикновено българският футболен съюз налага глоба на клубовете за такива действия на феновете.

Живея в затворен район с охрана на входа. Когато излизам на улицата, взимам някого със себе си, защото публичното ми присъствие се увеличава и много хора вече ме познават. В Москва никой не ме познаваше, но ето, че съм в по-малък град. Винаги довеждам местен агент или охранител, защото все пак влизам в квартал с повече фенове на Локомотив и мога да се окажа в някаква бъркотия. Аз обаче не съм човек, който често е навън. В нашата база имам 18 часа работа всеки ден. Тук си има ресторант, фитнес и това е достатъчно, за да не излизам често навън.

Когато имам малко повече свободно време, вземам самолет и отивам в Москва да видя приятелката си и дъщеря си. Или хващам полета за Мадрид, за да се видя с родителите си", разказа Даниел Серехидо.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6557

    6 7 Отговор
    и аз бих го оплюл.
  • 2 Bai Nudals

    32 1 Отговор
    Истината не е оплюване...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ПЕНКО

    2 13 Отговор
    ДАНИЕЛ Е АБСОЛЮТНО ПЕ ДЕ РАСКО ИМЕ --ОТ КЪДЕ ГИ ДОКАРВАТЕ ТАКИВА БЕ !?!?!?!?

    Коментиран от #10

  • 5 Винкело

    6 2 Отговор
    И тоз какъв донаден продукт изкарва, че може да си фане хуйолета я за Москва да поебне, я за Мадрид да похапне мамино?
  • 6 гошо

    3 6 Отговор
    Откъде го домъкнахте тоя марокански циганин?
  • 7 Поправка

    8 0 Отговор
    Не го е "оплюл" - описал го е. Едно към едно.
  • 8 СЕГА

    4 0 Отговор
    Това говори много лошо за българският футболен съюз и за пияндето Борислав Михайлов и екипа му.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 емо 73 канар

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ПЕНКО":

    Пенка е много мъжко, ша знаеш.