Last news in Fakti

30 Август, 2021 19:44 2 631 5

Роналдо няма да може играе с любимия си №7 в Ман Юнайтед

  • кристиано роналдо-
  • манчестър юнайтед-
  • единсон кавани

Единственият шанс Кристиано да вземе седмицата е трансфер на Кавани

Роналдо няма да може играе с любимия си №7 в Ман Юнайтед - 1
Снимка: БГНЕС

Кристиано Роналдо няма да може играе с любимия си №7 в Манчестър Юнайтед през този сезон, след като в петък направи светкавичен трансфер от Ювентус в посока „Олд Трафорд“. Причината е, че с този номер при „червените дяволи“ е регистриран уругвайският нападател Единсон Кавани, който влезе като резерва при победата с 1:0 над Уулвърхемптън в неделя.

В сайта на Висшата лига обаче Роналдо е записан с №7, но същото се отнася и за Кавани. Най-вероятно просто е възстановен старият профил на португалеца в сайта и номерът не е премахнат.

Роналдо няма да може играе с любимия си №7 в Ман Юнайтед

От своето създаване през 1992 г. Висшата лига никога не е показвала специално отношение към футболист и да му позволи да вземе номера на играч, който все още е част от същия клуб. Единственият шанс Кристиано да вземе седмицата е трансфер на Кавани.

Кристиано Роналдо не можеше да носи №7 и в първата си година в Реал (Мадрид), тъй като седмицата беше резервирана за Раул. Затова португалецът игра с №9. От следващия сезон обаче се върна към познатия си номер. Деветката при „червените дяволи“ в момента е заета от Антони Марсиал.

В първата си година като играч на Спортинг (Лисабон) през 2003 г. Кристиано Роналдо носи №28 на гърба си. Този номер в момента е свободен в Манчестър Юнайтед.

Има един шанс, който ще даде възможност на португалеца да играе с №7 при „червените дяволи“ и Единсон Кавани все още да е част от клуба. Това може да стане в Шампионската лига, където все още не е направена окончателната регистрация на футболистите и техните номера. Такъв ход обаче ще бъде много интересен, тъй като португалецът и уругваецът ще трябва да играят с различни номера в различни турнири през сезона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бал

    5 1 Отговор
    съм го
  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    5 2 Отговор
    БХ, ако иска да играе с № PEDRO...
  • 3 GRUH

    6 2 Отговор
    МАНЧЕТЕР ЩЕЛИ ДА ГО ПРЕОТСТЪПЯТ НА ЦСКА ТАКА СЕ ГОВОРИ В АНГЛИЯ

    Коментиран от #4

  • 4 Хаха

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "GRUH":

    Гелосаните са в Лесни.
  • 5 греда

    1 1 Отговор
    Ще играе тогава с 00 7