31 Август, 2021 12:36 2 378 2

Страхотен успех за България: Класирахме се на 1/2-финал на Световно първенство

  • волейбол-
  • световно първенство-
  • национален отбор

Момчетата на Мартин Стоев надиграха европейския шампион Италия след оспорван петгеймов двубой с 3:2

Страхотен успех за България: Класирахме се на 1/2-финал на Световно първенство - 1

Националният отбор на България за юноши под 19 години се класира за полуфинали на Световното първенство в Иран. Момчетата на Мартин Стоев надиграха европейския шампион Италия след оспорван петгеймов двубой с 3:2 (25:27, 27:25, 21:25, 31:29, 18:16) в Техеран. Успехът класира „лъвчетата“ във финалната четворка на турнира и нашите ще имат възможността да се борят за медали.

Шансът за отличие идва двадесет години след последния ни успех, в който България взима бронзовите медали на световно за юноши - отново в Иран. Загубата праща Италия да играе за разпределение на местата от пето до осмо в крайното класиране. Националите ни показаха невероятен дух, сърцатост и психическа устойчивост. Силите в дуела бяха изключително изравнени и това доведе до размяна на геймовете. И двата тима надделяваха в решителните минути след много борба и с минимална разлика.

Третата част бе под диктовката на Италия и съперникът поведе с 2:1. Състезателите ни успяха да се върнат в играта! България намери сили да се вдигне. Не само да се бори докрай, но и да направи пълен обрат. Четвъртата част бе много драматична. Играеше се точка за точка, а интригата кой ще надделее бе до последния миг. Нашите спасиха четири геймбола, за да изковат успеха. Сервисът ни се оказа решаващ, а успешна атака на Венислав Антов донесе победната точка.

В тайбрека националите ни започнаха повече от страхотно, като поведоха със 7:4. Италия обаче изравни. Отново последваха драматични минути, но националите и този път устояха. Отново психическата устойчивост бе в основата на успеха, като съперникът сгреши в най-важния момент и България триумфира с крайното 3:2.

Реализатор за България бе Александър Николов с 28 точки. Венислав Антов добави 20 точки. Владимир Гърков приключи с 14.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bai Nudals

    7 0 Отговор
    Това е надежда...
  • 2 Браво

    7 0 Отговор
    Браво! Направо да сменят играчите в мъжкия нац. отбор, че там сме много зле. Барабар с треньора.