1 Септември, 2021 14:27 1 617 3

Президентът на Ла Лига: Клубовете-държави като ПСЖ са опасни за футболната система

  • ла лига-
  • хавиер тебас-
  • псж

Критикувахме Суперлигата, защото тя разрушава европейски футбол, критични сме и към Пари Сен Жермен

Президентът на Ла Лига: Клубовете-държави като ПСЖ са опасни за футболната система - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас критикува остро поведението на Пари Сен Жермен по време на летния трансферен прозорец. Парижани впечатлиха с изумителна селекция, като диамантът в нея бе Лионел Меси.

Според Тебас обаче, Пари Сен Жермен е „клуб-държава”, който е опасен за футбола.

Освен с Меси, френският гранд подписа още със Серхио Рамос, Джанлуиджи Донарума, Джорджино Вайналдум и Ашраф Хакими. Голяма част от тях бяха привлечени като свободни агенти, но разходите за заплати в клуба ще скочат изключително много.

„Клубовете-държави са опасни за футболната система, както опасна бе и Суперлигата. Критикувахме Суперлигата, защото тя разрушава европейски футбол, критични сме и към Пари Сен Жермен. Загубите им от коронакризата са над 300 млн. евро, приходите от телевизионни права във Франция паднаха с 40%, а в същото време клубът плаща повече от 500 млн. евро за заплати? Това е неустойчиво”, написа Тебас с личния си профил в Twitter.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лиса

    4 2 Отговор
    Чуждото грозде е кисело.
  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    7 1 Отговор
    Това отдавна не е футбол , а е машина за пари‼️ За правене на пари, за пране на пари, за прехвърляне на пари в определени сметки .....
  • 3 Браво

    7 0 Отговор
    Естествено Барса и Реал като го правеха не беше проблем това с огромните заплати