Last news in Fakti

2 Септември, 2021 09:51 7 879 4

Лео Меси в Барселона: Мисията бе възможна…

  • лионел меси-
  • баселона-
  • ла лига-
  • псж

Местната преса в Каталуния публикува любопитна информация относно заплатите в клуба

Лео Меси в Барселона: Мисията бе възможна… - 1
Снимка: БГНЕС

Мина почти цял месец от раздялата на Лионел Меси с Барселона, а хората продължават да си задават въпроса защо в крайна сметка най-великия футболист в цялата история на клуба не успя да остане. Радио Каталуния, което е известно с близката си информация до ръководството на Барселона, публикува интересен отчет на заплатите при „блаугранас“.

В информацията се посочва, че има рязък спад на заплатите за последните два месеца, като в момента те са 85%. В сравнение, преди два месеца заплатите при каталунците са били 110%.

Барселона продаде играчи на стойност 145 милиона евро, като и сметката на заплатите бе намалена от 565 до 420 милиона евро. С голяма заслуга за това имат тримата капитани на отбора - Серхио Бускетс, Жерар Пике и Жорди Алба, както и продажбата на играчи с високи заплати, като Антоан Гризман.

С други думи, тези действия можеха да бъдат сторени много по-рано, за да може клуба да избегне раздялата с аржентинския гений.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мен

    5 4 Отговор
    Истината е че Куман не ще да вкарва само той голове , в едно изказване Куман каза не може един футболист да вкарва а другите не ще играеш за отбора , а не той за теб.
  • 2 Николай

    0 3 Отговор
    Бе знам какво да мисля но все ми се струва че Лапорта е послушното момиченца Перес.Затова и бе изгонен Еси защото от години е трън в очите му а Лигата я командва той.За него са важни парите а не спорта
  • 3 Ссс

    2 0 Отговор
    Явно и там както и тук простите хора са начело.
  • 4 Хитър Петър

    1 0 Отговор
    Просто тактично се отърваха от него.Целта беше да се започне нов проект с по млади футболисти.