2 Септември, 2021 12:47 2 014 4

Гонзо, Мартин Петров и Божинов в един отбор за 100-годишнина

  • ботев враца-
  • валери божинов-
  • мартин петров-
  • георги иванов - гонзо-
  • юбилей

Демонстративният двубой ще противопостави звездата формация на бившия играч на Сервет, Волфсбург, Манчестър Сити и Атлетико (Мадрид) срещу тим, селектиран от Сашо Ангелов с футболисти, играли за Ботев през сезон 2010/11 и 2018/19

Гонзо, Мартин Петров и Божинов в един отбор за 100-годишнина - 1

Нападателят на Левски Валери Божинов и спортният директор на Локомотив (Пловдив) са потвърдили участието си в тържествата по повод 100-годишния юбилей на Ботев (Враца). Двамата ще бъдат част от отбор, сформиран от Мартин Петров за кулминацията на празника, пише „Конкурент“.

Демонстративният двубой ще противопостави звездата формация на бившия играч на Сервет, Волфсбург, Манчестър Сити и Атлетико (Мадрид) срещу тим, селектиран от Сашо Ангелов с футболисти, играли за Ботев през сезон 2010/11 и 2018/19.

За селекцията на Мартин Петров своята дума са имали и феновете, които са пожелали с екипа на Ботев на терена да излязат Валентин Илиев, Валери Божинов и още куп родни футболни звезди.

Клубът от Враца ще отбележи един век от своето съществуване в събота (4 септември). Тържеството ще е на стадион „Христо Ботев“ от 17:30 часа. Поканени са легендарни футболисти, треньори, ръководители, деятели и гости.

100-те най-велики личности, сред които бившите футболисти и треньори Георги Каменов, Николай Пенков, Илия Вълов, Цветан Йончев и др., ще бъдат наградени за огромния си принос към клуба.

Шоуто също е гарантирано. Ще се проведат три футболни срещи. В едната съперници ще бъдат настоящият представителен тим и състав от детско-юношеската школа. После в двубой ще излязат селекциите от 80-те години на ХХ век (в която изпъкват имената на Илия Вълов, Валери Греков, Тодор Гарев, Илия Войнов, Цветан Данов, Емил Маринов и др.) и от 90-те години (с Валентин Станчев, Георги Антонов, Чавдар Атанасов, Светлин Симеонов, Ивайло Димитров и др.).

От клуба са изпратили официални покани до ръководството на БФС и Министерството на младежта и спорта. Ще има и много изненади за феновете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не разбирам

    1 0 Отговор
    Божинката кога стана звезда? Стана известен като направи дете на Николета, а тя заведе детето да го отгледа Ники! В други насоки за звезда не може да се говори!
  • 2 Гонзо

    1 0 Отговор
    Само, че Е. Маринов е покойник. Не знам как ще участва в мача и тържествата

    Коментиран от #3

  • 3 Подуямие

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гонзо":

    Да ,така както в написано ,излиза че и той ще играе. Беше добър център нападател,вкара хеттрика на Гейарена ,когато Ботев Враца биха с 6 на 3.светла му памет.
  • 4 Брей ...

    0 0 Отговор
    Да не завършат като Гунди и Котков,макар,че са на светлинни години назад от тях !