Last news in Fakti

3 Септември, 2021 16:46 2 158 5

Джокович продължава победния си ход на US Open

  • джокович-
  • тенис-
  • грийкспоор-
  • победа-
  • us open

Сърбинът надигра нидерландеца Талон Грийкспоор с 6:2, 6:3, 6:2

Джокович продължава победния си ход на US Open - 1
Снимка: БГНЕС

Световният №1 Новак Джокович се доближи на пет победи от историческия за мъжкия тенис Голям шлем в рамките на една календарна година, какъвто не е постиган от 52 години. За последно това прави Род Лейвър през 1969 г.

34-годишният сърбин направи важна крачка към постижението, след като се наложи убедително с 6:2, 6:3, 6:2 над нидерландеца Талон Грийкспоор в мач от третия кръг на US Open. Следващият съперник на Ноле ще бъде японецът Кей Нишикори, който победи американеца Макензи Макдоналд със 7:6 (3), 6:3, 6:7 (5), 2:6, 6:3.

"Бях сериозно мотивиран да постигна тази победа. Не съм единственият тенисист, който иска да стигне напред в турнира и да спечели трофея. Затова давам най-доброто от себе си във всеки мач. В тази среща психическото напрежение беше по-голямо от физическото. Искам да подчертая, че не се страхувам от дългите мачове. Мисля, че имам повече шансове за победа в срещи от пет сета“, заяви сръбският тенисист.

Както е известно, ако успее да спечели US Open, Джокович не само ще постигне Голям шлем, но и ще има 21 спечелени турнира от Шлема. Така ще изпревари Роджър Федерер и Рафаел Надал и еднолично ще излезе на първо място в историята на тениса. Швейцарецът и испанецът не участват в Ню Йорк заради контузии.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    4 2 Отговор
    А Лолитко?
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Трети кръг ще има солиден противник-Нишикори.мисля,че точно на Юес опен Джокович е губил от него..Последните им мачове Джока печели леко!

    Коментиран от #3

  • 3 ПЛИТКО ВИЖДАЩ

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Нишикори е много добър играч, но срещу Джоката от 19 мача има само 2 победи, през далечната 2014 година точно на Юес Опен и 2011 в Базел, пак на хард настилка. Чудеса стават, но вероятноста да победи Джоката е нищожно малка.

    Коментиран от #5

  • 4 Ококорович

    0 8 Отговор
    Ноле ще се провали
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "ПЛИТКО ВИЖДАЩ":

    напълно съгласен!Джока ще ги смачка отново,ако не го вкарат пак в някоя диверсия.карено буста отпадна рано,с този руския германец ,чакай да видя схемата ще играе на полуфинал и на финал вероятно медведев...Според мен много възможно е да направи голям шлем!