8 Септември, 2021 17:17 1 842 3

Реал Мадрид най-после се завръща в своя дом!

  • “сантиаго бернабеу”-
  • сантиаго бернабеу-
  • стадион-
  • реал мадрид

Година и половина “изгнание” трябваше да изтърпят играчите на тима, в което време те се изявяваха на стадиона на своята база “Алфредо ди Стефано”

Реал Мадрид най-после се завръща в своя дом! - 1
Снимка:

След дълго отсъствие Реал Мадрид най-после ще се завърне в своя дом “Сантиаго Бернабеу” тази неделя при домакинството на Селта от 20:00 българско време.

Реал Мадрид най-после се завръща в своя дом!

Година и половина “изгнание” трябваше да изтърпят играчите на тима, в което време те се изявяваха на стадиона на своята база “Алфредо ди Стефано”, докато легендарното им домашно съоражение претърпяваше цялостна реконструкция, за да придобие най-съвременен вид и да се превърне в “най-модерният стадион в света” по думите на Флорентино Перес. Капацитетът на съоражението не е променен и ще може да приеме 81 хиляди души при пълен капацитет, но в неделя ще има само 30 хиляди заради мерките свързани с пандемията от COVID-19.

Реал Мадрид най-после се завръща в своя дом!

Новият облик ще съдържа подвижен покрив, а самият стадион е увеличил височината си с цели 10 метра, което, според специалистите, трябва да подобри и акустиката. Също така старият търговски център е заменен от подземен паркинг и там ще пристигат автобусите на отборите. Цялостното обновяване струва на “лос бланкос” 693 милиона паунда, а за момента привържениците на тима ще имат достъп само до три от четирите трибуни, тъй като довършителните работи продължават. Очаква се окончателно всичко да бъде завършено едва през януари 2023-а година.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сант Яго

    10 2 Отговор
    Цвета Караянчева е била консултант за поцинковането.
  • 2 ТИЯ ПОСТРОИХА КОМУНИЗМА

    0 2 Отговор
    А ДРУГАРИ ОТ БСП....САМО ГЛЕДАТЕ И ЦЪКАТЕ
  • 3 Зъл бесепар

    3 1 Отговор
    Личи си,че комунизмът не е стъпвал там.