Last news in Fakti

9 Септември, 2021 08:56 2 321 6

Джокович крачи уверено към признанието "Най-великия"

  • новак джокович-
  • матео беретини-
  • us open

Ноле постигна успех над Матео Беретини и вече е 1/2-финалист на US Open

Джокович крачи уверено към признанието "Най-великия" - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Новак Джокович направи поредната крачка към мечтания календарен Голям шлем. 34-годишният сърбин вече е на 1/2-финал на последния за годината голям турнир - US Open. Ноле постигна успех с 5:7, 6:2, 6:2, 6:3 над Матео Беретини на 1/4-финала и е само на два мача от мечтата. Освен това, ако той спечели тазгодишното Открито първенство на Съединените щати, ще изпревари Рафаел Надал и Роджър Федерер по завоювани титли от Големия шлем и с това ще стане най-успешният тенисист за всички времена.

Иначе Беретини изигра силен първи сет и успя да го спечели, но така като че ли само ядоса съперника си и направо бе пометен от световния №1. Срещата продължи малко над 3 часа и половина.

Първият сет бе истинска битка. Макар всеки да печелеше подаването си, това в повечето случаи ставаше с много усилия и след продължителни геймове. Решаващият момент настъпи в края на сета, когато Беретини проби в ключов момент за 6:5, а след това спечели и своя сервис-гейм и взе сета със 7:5.

Джокович обаче бързо преодоля разочарованието и във втория сет повиши нивото в представянето си, докато в същото време съперникът му като че ли загуби концентрация и изпусна контрола над мача. Ноле се възползва от ситуацията и много бързо се върна в мача, печелейки сета с категоричното 6:2.

Проблемите за Беретини продължиха и в третия сет и той отново допусна ранен пробив. В същото време Джокера ставаше все по-стабилен и натискаше опонента си при всяка една възможност. Така се стигна и до втори пробив в осмия гейм, с който сърбинът взе и втория сет с категоричното 6:2.

Ситуацията не се промени и в четвъртия сет. Отново Ноле поведе с пробив още във втория гейм и след това контролираше събитията на корта, като довърши работата си, печелейки с 6:3 и този сет, а съответно и мача.

Така трикратният победител на US Open се класира на 12-ия си полуфинал в турнира. Там го очаква среща с друг корав съперник в лицето на световния №4 Александър Зверев, който по-рано тази нощ елиминира Лойд Харис в три сета - 7:6(6), 63, 6:4. Джокера има да си отмъщава на германеца за отпадането си от него на Олимпиадата в Токио.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Медведев

    7 12 Отговор
    ЩЕ ГО НАКАРАМ ДА ПОЧАКА !
  • 2 Дим4о

    8 13 Отговор
    Хасковският брикет е доволен и на 20тото място.

    Коментиран от #4

  • 3 Успех

    21 1 Отговор
    Джока. От нашата черга си
  • 4 Ицо

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дим4о":

    И ние трябва да сме доволни на 20-то място. Ако някой мисли, че е много лесно да е сред топ тенесистите в света нека се пробва.
  • 5 Павел пенев

    3 1 Отговор
    Браво Ноле. Ти показа на западните педали,че ние от изток сме по талантливи.
  • 6 Кокорчо

    1 0 Отговор
    Джокович крачи към провала.