Last news in Fakti

10 Септември, 2021 22:50 2 198 2

Локомотив (София) пречупи коравите "орлета" на Фийни

  • локомотив (софия)-
  • efbet лига-
  • пирин (благоевград)-
  • 2:1

Tимът от “Надежда” записа втори успех в шампионата

Локомотив (София) пречупи коравите "орлета" на Фийни - 1
Снимка: Антон Узунов

Локомотив (София) постигна обрат срещу Пирин (Благоевград) в първи мач от седмия кръг на efbet Лига. Столичните “железничари победиха с 2:1, след като губеха с 0:1, предаде Спортал.

Красимир Станоев откри от дузпа за “орлетата”, но с голове на Октавио и Пламен Крачунов също от дузпа тимът от “Надежда” записа втори успех в шампионата.

Срещата бе равностойна в по-голямата си част от времето, но домакините успяха да се концентрират по-добре след като допуснаха рано гол във вратата си и в крайна сметка се поздравиха с важни три точки. Пирин от своя страна за пореден път от началото на сезона изпусна точки в мачове, от които съвсем спокойно можеше да вземе поне една.

Гостите влязоха по-добре в мача и в 12-ата минута откриха резултата. Преслав Йорданов бе съборен в наказателното поле от Матеус Роча. Съдията отсъди дузпа, която бе потвърдена и от ВАР. Зад топката застана Красимир Станоев и със силен удар реализира.

В 18-ата минута домакините можеха да изравнят резултата, но хубав далечен удар на Александър Александров спря в гредата.

В 25-ата минута Локомотив изравни. Октавио получи топката на границата на наказателното поле и с отличен параболичен удар реализира за 1:1.

До края на полувремето темпото спадна и до чисти положения пред двете врати на практика липсваха.

Втората част започна равностойно, като подобно на края на първото полувреме сериозни опасности пред двете врати нямаше.

В 65-ата минута Локомотив излезе напред в резултата. Петър Занев събори в наказателното поле Илия Димитров и арбитърът посочи бялата точка. Зад топката застана Пламен Крачунов и стреля много слабо и вратарят Петър Петров изби. След намесата на ВАР обаче се оказа, че стражът е напуснал голлинията преди изпълнението и дузпата трябваше да бъде бита отново. Този път Крачунов бе доста по-прецизен и реализира.

До края на мача гостите опитаха да наложат натиск спрямо Локо, но атаките им в голямата си част бяха ялови и не доведоха до изравняване. Защитата на домакините действаше хладнокръвно и не остави много възможност за опасности пред Александър Любенов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    6 5 Отговор
    Само Локо !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.