11 Септември, 2021 11:35 1 735 4

Ноле: Все още не съм си свършил работата

  • новак джокович-
  • us open-
  • финал-
  • даниил медведев

"Ще вложа сърцето и душата си, тялото и ума си в този мач", каза Джокович за утрешния финал на US Open срещу руснака Даниил Медведев

Ноле: Все още не съм си свършил работата - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Световният №1 Новак Джокович обяви, че ще подходи към финала на US Open срещу Данийл Медведев сякаш е последният мач в кариерата му. При успех над руснака Джокович ще постигне календарен Голям шлем - победи и в четирите турнира от Шлема в рамките на една година, което за последно е правено от Род Лейвър през 1969 година.

На полуфиналите тази нощ сърбинът надви в пет сета германеца Александър Зверев, който го победи в полуфиналите на Олимпийския турнир в Токио по-рано това лято. "Знам, че хората искат да чуят какво ще кажа за Големия шлем, но няма много за казване. Остава само един мач - залагам всичко на него. Ще вложа сърцето и душата си, тялото и ума си в този мач. Ще подходя към финала сякаш е последният мач в кариерата ми", каза след победата Джокович.

"Защо да съм щастлив? Все още не съм си свършил работата. Такава е нагласата ми. Сега ще се концентрирам върху възстановяването, калибрирането на всички системи, възвръщането на изключително важната енергия. Знам кои са силните ми страни и ще се придържам към тях. Обичам да играя петсетови мачове, особено срещу по-младите тенисисти. Мисля, че опитът ми помага. Физически се чувствам отлично, така че нямам проблем с дългите мачове. Колкото по-дълъг е един мач, толкова по-големи шансове имам", допълни носителят на 20 титли от Големия шлем.

Джокович вече победи Медведев във финал на турнир от Големия шлем тази година, след като не му остави шансове в мача за титлата на Откритото първенство на Австралия - 7-5, 6-2, 6-2. Руснакът обаче има три победи в осем мача с Джокович, включително две на твърди кортове. Финалът на US Open ще бъде в неделя от 23:00 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Победа

    2 4 Отговор
    Медведев ще спечели титлата.

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Komapak

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Победа":

    Много се съмнявам. Иска ми се, но Ноле е машина. Знае кога да натисне в правилния момент.
  • 3 5555

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Победа":

    Коя титла и кога ще я спечели?
  • 4 Тенисър

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Победа":

    Само заклет лаик, може да мисли по този елементарен начин.