11 Септември, 2021 15:55 8 035 27

Шефката на руската гимнастика се оправдава пред Путин. Той: Съчувстваме ви

  • ирина винер усманова-
  • руска гимнастика

Ирина Винер-Усманова все още не може да преживее българския триумф на Олимпиадата в Токио

Шефката на руската гимнастика се оправдава пред Путин. Той: Съчувстваме ви - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Шефът на руската федерация по художествена гимнастика - Ирина Винер - Усманова, се оправда пред президента на Русия - Владимир Путин, за загубата на титлите в индивидуалната надпревара и при ансамблите на олимпийските игри в Токио това лято. Както е известно израелката Линой Ашрам спечели в индивидуалния многобой, а ансамбълът на България се поздрави със златото, като остави зад себе си руските гимнастички.

“На всички е известно и това не е тайна, че сега олимпиадите са политическо мероприятие. Да вземем за пример художествената гимнастика. Нашият спорт закрива Олимпиадата. Вече е известно, че Великобритания има 22 златни, а Русия - 20 - златни медала. От 20 години печелим олимпийските игри, световните първенства, а половин месец преди игрите - и европейското първенство. И какво стана на Олимпиадата? Губим без никакво основание. Грешките на конкурентите ни бяха очевидни, но те станаха шампиони. В същото време губим два златни медала. Ако ги бяхме спечелили, Русия щеше да е на четвърто, а не на пето място. Това е именно политиката. Затова трябва да издигаме начело на спорта хора, които ще се борят за Русия, а не да мислят само за себе си”, каза Винер пред Путин на заседанието на Съвета по развитие на физическата култура и спорта.

“Хубаво. Ние всички съчувстваме на вашите момичета, за това, което се случи. Това е тема, която трябва да обсъждате с президента на Олимпийския комитет и министъра на спорта. Трябва да се борите за обективно съдийство и това не се отнася само за художествената гимнастика. Това не са някакви военни учения и трябва да има прозрачност. Но това е голяма тема и няма да влизаме сега в подробности”, каза Путин в отговор на Винер.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    50 21 Отговор
    Милиционерката се е оплакала на празноглавия ленинградски бакшиш... Да се съберат с Ердоган да си направят сами олимпиада в Диарбекир. Нали са аркадашлери с шалвара... Много руско
  • 2 Русия

    26 14 Отговор
    Човешки отпадъци точещи 2 тръби.
  • 3 Наблюдател

    51 19 Отговор
    Българките как ги убуха тези мега нагли руски свини.
  • 4 Ха ха ха🤣

    28 10 Отговор
    .аси и комплексарите!... А по научни разработки; по патенти..., къде сте?

    Коментиран от #6

  • 5 !!!?

    40 9 Отговор
    София не вярва на кремълски сълзи !!!?
  • 6 ааа

    14 15 Отговор

    До коментар #4 от "Ха ха ха🤣":

    Малко пред нас са, мисля...

    Коментиран от #15

  • 7 И тази

    17 8 Отговор
    Като Раеева все някой и е виновен при неуспех
  • 8 ПСР

    30 11 Отговор
    САЩ спечелиха,за ужас на русофилите.Китай-втори.
    България-прекрасно представяне.Остава Русия да ни обяви още една война
    В Токио имаше СПОРТ,а не война,уважаеми Император Путин.Наскоро и на волейбол ви победиха младите ни надежди....сигурно пак е политика..

    Коментиран от #18, #19, #27

  • 9 ИмамОчи

    7 11 Отговор
    Благодаря на безпристрастните коментари от експертите по художествена гимнастика тук! ....а, то нямало такива. Извинявайте!
  • 10 ПЕЕВ

    20 14 Отговор
    СЕГА ПУТИН ЩЕ НАХОКА РАДЕВ,А РАДЕВ ПРЕЗ СЪЛЗИ ЩЕ ОТГОВОРИ ИЗВИНЕТЕ ТОВАРИШ.

    Коментиран от #11, #21

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 зрител

    8 23 Отговор
    комлексарско пасквилче.
    винер се била "оправдавала"... авторът очевидно хабер си няма за това, коя е винер, с какъв авторитет е и с какъв статут се ползва, включително при ввп.

    Коментиран от #14

  • 13 Ю.Кортес

    21 4 Отговор
    Не можаха да подкупят съдиите в Япония.
  • 14 Навалний

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "зрител":

    Ти се научи да пишеш и главни букви, където е нужно руский!
  • 15 Малко пред вас

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "ааа":

    и МНОГО СЛЕД развитите страни (към които си въобразяват, че се числят...)
  • 16 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    15 5 Отговор
    Нашите са най Велики , рускините да се набутат в ниша дупка .
  • 17 реалиста

    13 1 Отговор
    днес кремълските тролове почиват
  • 18 Като каза

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "ПСР":

    волейбол... След няколко седмици (октомври) се навършват 30 години от най-големият успех за българския волейбол - Световна титла на младежкото до 20 години в Кайро. Няма да се спирам на разгрома над египетския отбор пред 20 000 човека... На полуфинал нашите момчета играха срещу абсолютните фаворити от СССР (които биват докарани директно в залата с автобус... Нагли, както винаги.) и ги размазаха с 3:0 гейма!!! На финала опухаха и Италия... Марто Стоев стана най-добър играч. Надявам се, Любо Ганев и федерацията да организират нещо за 30 годишнината от златните медали и сегашните сребърни медали на момчетата. Нещо като предаване на щафетата. Шампионите от 91-ва в Кайро, са на годините на бащите на сегашните вицешампиони. Искрено се надявам да имат време да организират един коктейл и да осигурят по един плакет...
  • 19 Имам един

    3 7 Отговор

    До коментар #8 от "ПСР":

    спомен - как един съдия даде предупреждение за несъществуваща опасна игра на китайска боксьорка на финал, защото тя НЕ ТРЯБВАШЕ да спечели - с евентуален неин златен медал Китай ставаше пръв по успехи. А кой от вас - обективните - е на мнение, че еврейката беше най-добрата в худ.гимнастика? Или че българският ансамбъл заслужаваше крайната си оценка? Ако наистина имаше спорт, а не политика, нямаше изобщо да си говорим тук.И Русия щеше да участва във знамето и химна си, а не с някаква имагинерна идентичност.

    Коментиран от #25, #26

  • 20 Човек с памет

    0 4 Отговор
    Президентът Путин знае че можеше и по-зле да бъде. Сега ги удариха в кантара, а на предишни олимпиади (2008) им организираха войни. Само здраве да има.
  • 21 Армеец

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "ПЕЕВ":

    Защо ли пишеш глупости??
  • 22 Факти

    2 0 Отговор
    Хехе руснаците по гимнастика били печелили европейското и световното.Ами като начело на художествената гимнастика на ръководни постове са руснаци и сменяват правилника винаги в тяхна изгода, много ясно,че руснаците ще печелят медали,като играят нечестно.Защо в другите дисциплини на гимнастиката руснаците не печелят медали,ами защото там ръководните кадри не са руснаци и не могат да се разпореждат все едно им е бащиния.
  • 23 Ми така кат стане

    2 0 Отговор
    Путин вас доказано ви изловиха атлетите с сумати допинг.Вие нямахте право и на олимпиада да се явявате но нали сте си нагли излезнахте под чуждо име.
  • 24 Съдията Дред

    2 0 Отговор
    Егати тъпата теория на конспирациите, прецакали ги, щото в неофициалното класиране по нации да са 5, а не на 4 място. То това класиране не се прави от МОК, а е само журналистическа статистика. Вярно , за първите гордостта е голяма, но тия бяха безкрайно далеч от щатите и Китай.
  • 25 Като вземат

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Имам един":

    Като вземат /или като им ги дават по-точно/ златни медали руснаците не е политика, като загубят всичко става политика. Еси отрепките! 😂😂😂
  • 26 Ти луд ли си

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Имам един":

    Българският ансамбъл отдавна заслужава златото. Нашият ансамбъл е най-добрият в света и патката Винер го знае много добре. Иначе нямаше да връща вече пенсионирани гимнастички от стария им ансамбъл в опит да се напъват и да задминат нашите. Но нашите са класа и на баба Винер не ѝ се получи и с пари под масата този път. И още не може да преглътне случилото се на Олимпиадата! 😂😂😂 Що се отнася до Линой Ашрам, последните две години е много по-добра от руските пачи. И заслужаваше златото, защото много пъти го подаряваха на рускините.
  • 27 Жгмъц

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "ПСР":

    И къде е класацията е "прекрасната", че забраихме?!)))