19 Септември, 2021 14:27 3 951 5

Браво: България с историческа европейска титла в Италия

  • христо манолов-
  • борислава иванова-
  • спортна аеробика-
  • италия-
  • песаро-
  • европейско първенство

Тя е първата за страната ни от първенство на Стария континент в тази възраст

Браво: България с историческа европейска титла в Италия - 1
Снимки: Български съюз по аеробика

Христо Манолов и Борислава Иванова спечелиха титлата при смесените двойки за юноши и девойки на Европейското първенство по спортна аеробика в италианския град Песаро.

Българите, които са бронзови медалисти от световния шампионат в Баку 2021, получиха оценка от 20.300 точки за изпълнението си на финала. Манолов и Иванова бяха с най-висока оценка и в квалификациите - 20.450 точки.

Титлата е историческа за България, като тя е първата за страната ни от първенство на Стария континент в тази възраст.

На второ място остана Португалия 2 с 20.000 точки, а на трето Румъния 2 също с 20.000, но с по-ниска стойност за изпълнение.

При девойките индивидуално Борислава Иванова, бронзова медалистка от световното първенство, остана последна (осма) с оценка 19.800 точки. Българката беше втора след пресявките, но на финала допусна грешка.

Европейска шампионка стана Майлис Ланкло от Франция с 20.700 точки.

По-късно днес са финалите при мъжете и жените, където България ще се бори за три титли чрез Дарина Пашова индивидуално жени, Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов при смесените двойки и при тройките - световните шампиони Дарина Пашова, Антонио Папазов и Тихомир Баротев.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дааа

    3 16 Отговор
    Шампиони сме в най тъпите и непопулярни спортове, от които никой не се интересува!

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Не ме интересува

    3 8 Отговор
    Да ти кажа
  • 3 Доко

    17 1 Отговор
    Аеробиката един от най трудните , изморителни и придружени с контузии спорт. Голямо БРАВО, бъдете здрави младежи за да ни радвате отново!
  • 4 Митко

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "дааа":

    Е друго си като теб да са шампиони в люскане на ракия и зелена салата нали!?!?
  • 5 Гимнастик

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "дааа":

    Защото там разни киселяци не си разменят големи пачки, а състезателите се състезават за да спечелят титла, а не за някакви големи пари