Last news in Fakti

20 Септември, 2021 16:40 5 294 1

Най-после добра новина за българския волейбол

  • национален отбор по волейбол - жени-
  • национален отбор по волейбол-
  • световно първенство-
  • 2022

България ще участва на световните първенства през 2022-а и при мъжете, и при жените

Най-после добра новина за българския волейбол - 1
Снимка: БГНЕС

Националните отбори по волейбол на България за мъже и жени ще участват на световните първенства през следващата 2022 година.

Това стана ясно след края и на последното континентално първенство - Евроволей 2021 за мъже, което приключи късно снощи с триумф за Италия. Мондиалът за мъже през 2022 година ще бъде в Русия, а този за жени в Полша и Нидерландия.

Според регламента на Международната федерация по волейбол (FIVB) на шампионатите на планетата през 2022 година ще участват домакините, настоящите световни шампиони при двата пола, както и финалистите от всяко континентално първенство през 2021 година. Последните 12 места (б.р. 11 при жените, тъй като домакините са две страни) се запълват с отбори от световната ранглиста, които все още не са се класирали.

Така става ясно, че България ще участва на световните първенства през 2022-а и при мъжете, и при жените, благодарение на местата си в световната ранглиста към този момент. При мъжете България е на 21-а позиция, а при жените на 15-о място.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер

    7 0 Отговор
    Нямам търпение да видя отново Петя Баракова,това краси и крехко момиче