25 Септември, 2021 17:47 4 968 5

Наставникът на Милан с предложение, което може да промени футбола напълно

  • стефано пиоли-
  • милан-
  • футбол

Идеята на Пиоли е, когато един отбор премине с топката в половината на съперника, да няма право да я връща назад

Наставникът на Милан с предложение, което може да промени футбола напълно - 1
Снимка: БГНЕС

След въвеждането на системата ВАР във футбола, която бе революционна, то последва и дебат по темата дали Световните първенства да не се провеждат на всеки две години.

След тези две тези се появи още една такава, която „повдигна веждите” на футболните фенове. Тя дойде от наставника на Милан Стефано Пиоли, който призна, че играта, за да се развива, трябва да погледне към баскетбола.

Идеята на предводителя на „росонерите” е, когато един отбор премине с топката в половината на съперника, да няма право да я връща назад. По този начин ще се принудят съставите да изповядват ултраатакуващ футбол.

„Ако искаме да гледаме по-атакуващ футбол, то трябва да въведем това правило, което е в баскетбола. Да нямаш право да връщаш зад централната линия, ако изнесеш топката чрез своя отбор”, каза Пиоли на пресконференция преди съботния мач със Специя.

Наставникът също така смята, че часовникът трябва да спира, когато кълбото не е в игра. Италианецът акцентира, че петте смени, които станаха практика в следствие на пандемията от коронавирус трябва да останат.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Keloggs

    4 2 Отговор
    Мeжду 2008-2014 вcички мaчoвe нa Бaрca прoтичaхa пo тoвa прaвилo. Caмo нe знaм, кaк щe дeйcтвa тoвa прaвилo зa oтбoритe, кoитo нe минaвaт цeнтрaлнaтa линия.

    Коментиран от #2

  • 2 зрител

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Keloggs":

    би трябвало да са длъжни да изнесат топката от своето поле. 30 (20) секунди след като са я отнели или вкарали в игра. примерно.
    аз съм със смесени чувства по отношение на всички тия промени... един ден няма да познаем играта. това не е добре.
  • 3 гадно

    7 1 Отговор
    Да премахнат и засадите така ще има и повече голове .
  • 4 Николай

    1 2 Отговор
    И да увеличат игрището с 50 м., защото всяко петто подаване ще е грешно
  • 5 Баск

    0 0 Отговор
    Ако се спира времето като при баскетбола полувремената трябва да са не повече от 35 мин.