29 Септември, 2021 22:00 2 165 2

Волейбол: Поредна загуба за младежите до 21 години. Този път Бразилия ни разгроми

  • световно първенство по волейбол-
  • младежи до 21 години-
  • българия-бразилия-
  • 0:3

Българските младежи записаха три загуби в групата и завършиха на последното 4-о място с една единствена спечелена точка на световното първенство

Волейбол: Поредна загуба за младежите до 21 години. Този път Бразилия ни разгроми - 1
Снимка: Костадин Андонов/БФВ

Националният волейболен отбор на България за младежи до 21 години загуби и третия си мач от Група F от втората фаза на Световното първенство, на което сме съдомакини с Италия. Момчетата на Найден Найденов паднаха от Бразилия с 0:3 (14:25, 21:25, 15:25) в среща, играна тази вечер в зала "Левски София".

Така българските младежи записаха три загуби в групата и завършиха на последното 4-о място с една единствена спечелена точка. Срещата беше без особено значение, като и двата тима ще играят за 5/8-о място на Мондиал 2021. "Селесао" завърши на 3-а позиция с 1 победа, 2 загуби и 3 точки.

България ще се изправи срещу Чехия в полуфинален мач за 5/8-о място. Чехите завършиха на 3-о място в Група Е в Италия, след като днес загубиха от Аржентина с 2:3 гейма в директния сблъсък за второто място. Бразилия пък ще играе срещу 4-ия Белгия, който остана без успех. Мачовете са в събота (2 октомври) в Карбония (Италия), като допълнително ще бъдат обявени началните часове.

Българските момчета не започнаха добре в първия гейм. Разсеяно посрещане, по-малка концентрация и липса на ефективност на отделни елементи, доведе до предимство за Бразилия, която поведе с 11:6 и 15:8. Треньорът на България Найден Найденов потърси промяна, като в центъра на мястото на Любчо Янков пусна Цветослав Николовски, а на поста разпределител се появи Стоил Палев. Българите обаче не успяха да излязат от тази тежка ситуация, а Бразилия увеличи преднината си до 20:10, за да спечели гейма с разгромното 25:14.

В началото на втората част България поведе с 4:1, а три мощни сервиса на Денис Карягин доведоха до 8:3. След това българските "лъвчета" пропиляха комфортната преднина и Бразилия изравни при 14:14. Все пак, България излезе от ситуацията и отново дръпна със 17:14. И за пореден път настъпи обрат, като "Селесао" изравни при 21:21. В този момент младите български волейболисти се сринаха. Три поредни грешки доведоха до 24:21 за Бразилия, след което южноамериканците взеха гейма с 25:22.

Това като че ли повлия на българите и в третата част те нямаха същите съпротивителни сили. Бразилия контролираше играта и отново наложи волята си, като спечели мача след 25:15 и 3:0.

Най-резултатен за България бе Александър Николов с 11 точки (2 блока, 1 ас, 35% ефективност в атака и 14% позитивно посрещане), а Георги Татаров завърши с 8 точки (1 блок и 54% ефективност в атака).

За Бразилия Адриано Фернандеш бе над всички с 12 точки (2 блока, 2 аса и 44% ефективност в атака) за победата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Още от сега

    0 0 Отговор
    Са пълни отрепки без никакво самочувствие! Да се махат!