Last news in Fakti

30 Септември, 2021 00:10 3 190 4

Нов удар по самочувствието на Барселона! Бенфика нанесе тежка загуба на каталунците

  • бенфика-
  • барселона-
  • 3:0-
  • шампионска лига

Португалците поведоха в мача още при първия си изстрел - в 3-ата минута, когато точен беше Нунес

Нов удар по самочувствието на Барселона! Бенфика нанесе тежка загуба на каталунците - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Тимът на Барселона допусна втора тежка загуба с 0:3 в Шампионската лига, след като беше разбит от Бенфика в Лисабон. В първия кръг испанците отнесоха също три гола, но от Байерн (Мюнхен) на “Камп Ноу”. Така те са на последно място в група “Е”. Дарвин Нунес вкара в 3-ата минута и 79-ата от дузпа, а в 69-ата точен беше и Рафа Силва. В 86-ата бранителят на испанците Ерик Гарсия беше изгонен за втори жълт картон. В другата среща от групата Байерн прегази Динамо (Киев) с 5:0.

Португалците поведоха още при първия си изстрел - в 3-ата минута, когато точен беше Нунес. Южноамериканецът изскочи зад защитата, после овладя топката, задмина Ерик Гарсия и с лекота прониза Марк-Андре тер Стеген в близкия ъгъл - 1:0.

Играчите в жълто можеха да изравнят в 10-ата, но Люк де Йонг направи рядко срещан пропуск. С нисък пас Френки де Йонг елиминира вратаря и за нападателя остана само да насочи топката в опразнената мрежа, но Лукас Верисимо успя да избие.

Барса продължи да натиска и в 27-ата Мемфис пропусна да изравни от ситуация, при която срещу себе си имаше само един защитник и стража. В 30-ата Люк де Йонг отново се провали от изгодна ситуация, стреляйки в аут, макар да останаха съмнения за засада при атаката. Междувременно Жерард Пике вече имаше жълт картон и направи още едно нарушение, заради което Куман побърза да го извади от игра, за да не се стигне до изгонването му. На негово място се появи младият халф Гави, което наложи връщането на Френки де Йонг в центъра на отбраната.

Второто полувреме едва не започна като първото - с ранен гол за домакините. Далечно подаване в 52-ата подлъга Тер Стеген да напусне наказателното си поле, но той беше изпреварен от Нунес, който го подмина и шутира, но кълбото се отби в страничната греда.

Люк де Йонг продължи да вбесява запалянковците на Барселона, след като в 56-ата минута не успя да вкара от по-малко от метър, макар в ситуацията да беше маркирана засада.

Постепенно натискът на "лос кулес" отслабна и те получиха втори гол. Бившият халф на Интер Жоао Марио направи двойно подаване и шутира, а Рафа Силва довкара при добавката - 2:0.

Положението на каталунците стана неспасяемо в 79-ата, когато Дарвин Нунес покачи на 3:0 от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Сержиньо Дест.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БобиМихайлович

    8 4 Отговор
    Роналд Куман е новото Тройчо.
  • 2 Предполагам, че

    4 1 Отговор
    Куман вече си е стегнал куфарите и си е написал оставката.
  • 3 dron

    2 2 Отговор
    Имат пари, имат и играчи -значи треньорът е слаб.
    Иначе Куман става за Подуйене.
  • 4 Съра

    2 1 Отговор
    КУМАН ДА СИ ХОДИ И С НЕГО И ПИКЕ АЛБА РОБЕРТО И БУСКЕТС.ДА СЕ ЗАЛАГА СЯМО НА МЛАДИ ИГРАЧИ.СЪЩО ХОЛАНДСКИЯТ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР В БАРСА ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗТУРЕН.ДЕСТ И ЛЮК ДЕ ЙОНГ НЯМАТ КЛАСА ЗА БАРСЕЛОНА.ТОЧКА ПО ТЕМАТА.