Last news in Fakti

29 Септември, 2021 23:58 1 598 1

Ювентус спечели надлъгването с Челси

  • ювентус-
  • челси-
  • 1:0-
  • шампионска лига

Гостите от Лондон започнаха мача по-настървено и веднага поеха инициативата, но това в крайна сметка не им донесе нищо

Ювентус спечели надлъгването с Челси - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Отборът на Ювентус записа втората си победа в Шампионската лига, след като постигна важен домакински успех с 1:0 над Челси. Двата тима не предложиха зрелищен футбол, но все пак “бианконерите” спечелиха надлъгването след гол на Федерико Киеза в 46-ата минута.

В състава на Масимилиано Алегри новите имена бяха три след победата с 3:2 над Сампдория. На вратата се завърна титулярният страж Войчех Шчесни, а този път Данило играеше като десен бек, което постави Хуан Куадрадо в халфовата линия. Там, но отляво, играеше и Адриен Рабио, който се възстанови навреме от своята травма. В отсъствието на контузените Пауло Дибала и Алваро Мората, атаката на тима беше поверена на двете крила Федерико Киеза и Федерико Бернардески.

Гостите от Лондон започнаха мача по-настървено и веднага поеха инициативата. В 7-ата минута Лукаку пробва шут по земя след изпълнение на корнер, но не успя да затрудни Шчесни. При ответната атака Бернардески падна на границата на наказателното поле, но съдията даде знак играта да продължи.

В 16-ата минута домакините подеха обещаваща контраатака, която приключи рано след разочароващия опит за пас на Рабио. В 20-ата Киеза направи опасен пробив и опита диагонален удар, който профуча покрай вратата. В 31-ата Рабио пробва далечен шут, който мина малко над вратата. До края на полувремето нямаше сериозни положения за гол.

Още в 11-ата секунда на втората част "бианконерите" стигнаха до гол. Тогава Киеза се възползва от пас на Бернардески в наказателното поле и опъна противниковата мрежа за 1:0.

В 53-ата минута Мануел Локатели без малко да си вкара автогол, след като пресече пас на Хавертц.

В 64-ата Бернардески засече центриране на Куадрадо точно пред вратата, но не успя да намери целта. В 75-ата Лукаку стреля неточно с глава. В 83-ата той стреля от добра позиция, но отново не успя да се разпише. В 87-ата Данило игра с ръка в наказателното си поле, но ВАР прецени, че няма дузпа. Минута по-късно Хавертц прати топката в аут след удар с глава.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сбруя

    0 2 Отговор
    Казано е,като не вкарваш,ще ти вкарат. Жалко за "Челсея"!