Last news in Fakti

30 Септември, 2021 10:10 3 421 5

Кристиано Роналдо с нов велик рекорд

  • кристиано роналдо-
  • манчестър юнайтед-
  • рекорд-
  • шампионска лига

Нападателят бе в стартовия състав за срещата от втория кръг от груповата фаза срещу испанския Виляреал

Португалският нападател на английския футболен клуб Манчестър Юнайтед постави рекорд за най-много мачове в Шампионската лига.

Нападателят бе в стартовия състав за срещата от втория кръг от груповата фаза срещу испанския Виляреал. Роналдо записа 178-ия си мач в турнира, подобрявайки рекорда за бившия вратар на испанския Реал Мадрид и португалския Порто Икер Касияс, който сложи край на кариерата си през 2020 година.

Третото място си поделят аржентинският нападател на френския Пари Сен Жермен Лионел Меси и бившият халф на испанския Барселона Шави, които имат по 151 мача.

36-годишният Роналдо е печелил Шампионската лига пет пъти - веднъж с Манчестър Юнайтед и четири пъти с Реал Мадрид. Той е най-добрият голмайстор в историята на турнира със 135 гола.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    13 28 Отговор
    Ок. Да е жив и здрав . Но с поведението си отблъсква и никога няма да бъде обичана легенда като Пеле, Марадона, Меси , Кройф и т.н. Рекордите не те правят велик , ако не си харизматичен на терена .

    Коментиран от #2

  • 2 Фен на Роналдо

    21 11 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Като искаш харизма отивай в дискотеката. Такива като Роналдо не се знае дали ще доживеем да видим. Егото, самочувствието, поведението и всичко останало което показва на терена го правят това което е. Роналдо е човека който решава съдбите на отборите си. Бобъра Меси, чака на готово да вкара и да се радва, видяхме го в ПСЖ.

    Коментиран от #3

  • 3 Барбуков

    10 16 Отговор

    До коментар #2 от "Фен на Роналдо":

    Роналдо беше феномен и играеше за Бразилия... този е португалски ром!
  • 4 Съра

    8 11 Отговор
    Роналдо може да го сравнявате само с останалите нападатели.С МЕСИ НИКОГА.МЕСИ Е ГЕНИЙ.Роналдо е отличен нападател.Разлика от небето до земята.Меси гради играта и я води.Роналдо не умее.Точка по въпроса.
  • 5 Алтер

    2 3 Отговор
    Предполагам, че в световен мащаб има и други много добри футболисти. Какво ни занимавате само с тези "продукти" .