Last news in Fakti

2 Октомври, 2021 05:55 2 343 3

Манчестър Юнайтед срещу Евертън - триумф на индивидуалната класа или наслада за неутралните футболни естети

  • рафаел бенитес-
  • евертън-
  • манчестър юнайтед-
  • оле гунар солскяер-
  • кристиано роналдо

Отговорът на въпроса ще научим малко по-късно днес, някъде около 16:30, когато двубоят ще е генерирал своя краен резултат

Манчестър Юнайтед срещу Евертън - триумф на индивидуалната класа или наслада за неутралните футболни естети - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Докато огромна част от феновете и анализаторите на английската Висша лига са фокусирани върху голямото дерби от 7-мия кръг на лигата - това между Ливърпул и Манчестър Сити в неделя на "Анфийлд", струва си да бъде обърнато по-специално внимание на един друг мач, който днес ще открие кръга.

Манчестър Юнайтед и Евертън - двубой, който започва в 14:30 българско време, ще бъде или триумф на индивидуалната класа, или наслада за изтънчените футболни естети, обичащи рационалния и прагматичен футбол, който изповядва Рафаел Бенитес.

От началото на сезона под ръководството на Оле Гунар Солскяер "червените дяволи" продължават да бъдат все така колеблив и непостоянен отбор, въпреки трансферите на топ футболисти като Кристиано Роналдо, Джейдън Санчо и Рафаел Варан. Дори когато побеждава, Манчестър Юнайтед оставя чувство на съмнение, което най-често се подклажда от допусканите голове. Да, отборът на Солскяер определено не е перфектен в отбрана, като от началото на кампанията има една-единствена суха мрежа - срещу кретащия тим на Уулвърхемптън.

"Червените дяволи" загубиха последния си мач във Висшата лига срещу Астън Вила и бяха напът да сторят същото и в сряда в Шампионската лига срещу Виляреал, но именно индивидуалната класа на Кристиано Роналдо, която е възможно да се окаже решаваща и днес, обърна мача срещу "Жълтата подводница". Тя обаче очевидно не може да въздейства върху всеки мач, вземайки предвид загубите на Ман Юнайтед от Йънг Бойс в Шампионската лига, от Уест Хем в Купата на Лигата и спомената от Вила в Премиър лийг. Отвъд загубите футболистите на най-титулувания английски клуб инкасираха и едно равенство срещу Саутхемптън.

От своя страна тимът на Евертън се представя доста прилично от началото на сезона - напълно според потенциала на отбора, като момчетата на Бенитес са спечелили 13 точки до момента. Точно толкова има и Манчестър Юнайтед, само че поради по-добрата си голова разлика те заемат четвъртото, а "карамелите" петото място във временното класиране на Висшата лига.

На теория "червените дяволи" са фаворити в тази среща - поради статуса си на гранд, поради по-добрите индивидуалности, които имат в състава си, и поради това, че са домакини на срещата. Ако ще те и дори защото преди началото на сезона победиха Евертън с 4:0 в контролна среща. Разбира се, мачът утре ще е съвсем различен, но няма как да пропуснем това фактическо обстоятелство. Още повече, ако от Ман Юнайтед искат да се борят за титлата, то те са длъжни да печелят всеки един мач.

От своя страна Евертън има един огромен актив. Начело на тима е един от най-изкусните футболни тактици на съвремието ни - Рафаел Бенитес. Освен че отлично знае как да подреди отбора си в защита и той да не допуска никакви или почти никакви ситуации пред вратата си, Бенитес разполага с огромен опит в подобни дербита и като цяло по английски терени. Евентуална победа на ливърпулския отбор днес - нещо, което изобщо не е малко вероятно, или най-малкото постигане на реми, е повече от сигурно, че ще бъде наслада за неутралните футболни естети, които са привърженици на рационалния и прагматичен футбол, изповядван от Рафаел Бенитес, Диего Симеоне и до неотдавна и от Жозе Моуриньо, при когото се забелязва сериозна стилова промяна.

Друго предимство на "карамелите" е, че те са почивали цяла седмица, докато Манчестър Юнайтед имаше много напрегнат и интензивен мач с Виляреал в сряда. През първото полувреме на въпросната среща изглеждаше, че Виляреал има доста сериозни шансове да подчини манчестърци насред собствения им дом "Олд Трафорд".

Неприятна вест за "сините" фенове от град Ливърпул e, че днешният двубой пропускат много важни за тима играчи. Това са Ричарлисон, Доминик Калвърт-Люин, Шeймъс Колман и Андре Гомеш. Алекс Иуоби е под въпрос за мача и дори да попадне в групата за него, вероятно ще е на резервната скамейка. Определено отсъствието на споменатите футболисти отнема от шансовете на Евертън за триумф на "Олд Трафорд", но генерално тези обстоятелства може и да не са определящи за изхода на мача и Рафаел Бенитес да изнесе футболна лекция на Солскяер.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой нещо се е превъзнесъл

    0 4 Отговор
    ако за всеки мач отделяхте толкова големи статии нямаше да има време да пишете бозите си и жълтите новини!!! какво толкова има в един английски мач че такова внимание едва ли не финала на световното ?!?!?!?!?!?
  • 2 Мале

    3 1 Отговор
    Пеше кой те излъга че можеш да пишеш футболни анализи

    Коментиран от #3

  • 3 ЦСКА

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мале":

    Изгледах мача и каквото е написал автора се случи.