Last news in Fakti

2 Октомври, 2021 16:45 1 733 2

Евертън пропусна да победи неубедителен Манчестър Юнайтед

  • евертън-
  • манчестър юнайтед-
  • 1:1-
  • английска висша лига

Йери Мина се разписа за 2:1 в полза на "карамелите", но ВАР отмени попадението му заради засада

Евертън пропусна да победи неубедителен Манчестър Юнайтед - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Отборът на Манчестър Юнайтед записа втори пореден домакински мач във Висшата лига, в който не успява да стигне до победата. Днес тимът на Евертън успя да измъкне точка при гостуването си на "Олд Трафорд", след като двата отбора не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в първи сблъсък от седмия кръг на първенството. Антони Марсиал откри резултата в 43-ата, а в 65-ата минута Андрос Таунзенд успя да изравни.

Първата възможност в двубоя дойде в шестата минута и бе на сметката на домакините. Аарън Уан-Бисака се освободи от съперник вдясно и центрира към далечната греда, където Антони Марсиал бе изпуснат, но ударът му с глава премина покрай дясната греда на Джордан Пикфорд.

В 16-ата минута Евертън отговори и беше много близо до откриването на резултата. Андрос Таунзенд центрира отлично от свободен удар в наказателното поле, където Майкъл Кийн изпревари Люк Шоу и стреля с глава, но топката премина на сантиметри от дясната греда на Давид Де Хеа.

Пет минути след това „червените дяволи“ също бяха до гола. Фред центрира отляво в наказателното поле, където Единсон Кавани засече с глава, но Джордан Пикфорд плонжира и спаси.

„Карамелите“ създадоха нова възможност в 33-ата минута, когато Демарай Грей получи в половината на Юнайтед, финтира Фред, напредна към наказателното поле и шутира силно, но Де Хеа успя да спаси с една ръка.

Домакините успяха да поведат в резултата в 42-ата минута, когато Бруно Фернандеш пое една топка пред наказателното поле и да я подаде вляво към нахлуващия Антони Марсиал, който се разписа с плътен удар за 1:0.

В първите минути на втората част Юнайтед владееше повече топката, но не успяваше да стигне до чисто положение пред вратата на Пикфорд.

Малко преди да измине час игра на терена за домакините се появиха Кристиано Роналдо и Джейдън Санчо, които замениха Едисон Кавани и Антони Марсиал.

Евертън обаче изравни резултата в 64-ата минута, когато Демарай Грей се справи на тъчлинията с Фред, подаде към Дукуре, а след това топката стигна до напълно непокрития Андрос Таунзънд, който се оказа сам срещу Де Хеа и не сгреши за 1:1.

В 74-ата минута Джейдън Санчо подаде хубав пас към Кристиано Роналдо в наказателното поле, но той стреля в страни от вратата на Пикфорд.

В следващите минути “червените дяволи” се настаниха по-трайно около наказателното поле на Евертън, но така и не успяваха да се доберат до попадение.

“Карамелите” изпълниха първия си корнер едва в 85-ата минута, но след него грешка при изчистването доведе до това Том Дейвис да се окаже сам срещу вратаря, халфът подаде към Йери Мина и бранителят се разписа за 2:1. Попадението бе отменено поради засада на колумбийския бранител след преглед с ВАР.

До края на срещата Манчестър Юнайтед опита да наложи натиск, но така и не успя да достигне до чисти голови положения. В следващият кръг играчите на Солскяер имат трудната задача да гостуват на Лестър, а Евертън ще приеме Уест Хям.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    5 4 Отговор
    С норвежкият спициълист Оле Гурел,толкова!🤡🤡🤡👍

    Коментиран от #2

  • 2 Стоян Александров

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    Толкова. Даже им е и много това. Некадърен и бездарен тренер. С милярден отбор и толкова. Нямам думи. И Петорчо тук е същия. Ама като не си можеш каквото и да се прави все тая...