Last news in Fakti

2 Октомври, 2021 19:05 1 640 3

България разби Босна и Херцеговина на ръгби

  • ръгби-
  • българия-босна и херцеговина

Българите отбелязаха 6 есета (3 през първата част) и допуснаха само 3

България разби Босна и Херцеговина на ръгби - 1
Снимка: Фейсбук

На ръгби България победи с 49-24 Босна и Херцеговина като гост в първия си мач от две години насам, съобщава една от фенските Фейсбук страници на ръгбито в България.

Ето резюме, направено от хората администриращи страницата:

Нашите ЛЪВОВЕ отбелязаха 6 есета (3 през първата част) и допуснаха само 3.

Мачът започна добре за домакините, които до 16-ата минута на стадион "Камберовица поле" в Зеница се възползваха от първоначалната разсеяност на нашите и поведоха с 0-10.

Съвсем очаквано, ЛЪВОВЕТЕ се събудиха и извадиха своите зъби и нокти и първото есен бе отбелязано от крилото БОБИ ТОДОРОВ (№11) и трансформирано от капитана ПЕТЪР НИКОЛОВ (№10).

4 минути след това последният изравни резултата с изумително изпълнение на наказателен удар от 50 (петдесет)!!! метра, а само две минути след това пак той изведе БЪЛГАРИЯ напред, този път с шут от 46 метра - 13-10.

Нещата започнаха да приемат логично развитие с второто ни есе, реализирано в 28 минута от СМИЛКО ДЕБРЕНЛИЕВ (№10), който с фантастичен 35-метров рейд проби директно през центъра и сам отбеляза за 20-10.

120 секунди по-късно домакините се възползваха от наше невнимание на тъча и направиха опит да се върнат в мача с есе, което ги приближи на три точки до БЪЛГАРИЯ - 20-17. Обаче БОБИ ТОДОРОВ отново увеличи преднината с второ свое есе (30') за 27-17, а в последната минута на полувремето НИКОЛОВ пак порази целта, този път от 41 метра.

Резултат на почивката 30-17.

През втората част БЪЛГАРИЯ започна ударно и още в първите 30 секунди след подновяването на играта опитният ИВАЙЛО ИВАНОВ (№10) в типично свой стил тръгна сам от центъра и отбеляза нашето есе №4.

Капитанът НИКОЛОВ пропусна добавката (единствен неуспешен опит в мача) и резултатът набъбна на 35-17, но се задържа така само 8 минути, защото дясното ни крило, ЦВЕТОСТИН ЦВЕТКОВ заложи за пети път топката в точковото поле на босненци и даде възможност на своя клубен съотборник от БЕРКОВИЦА да коригира мерника при допълнителния удар - ПЕПИ 42-17.

В 53 минута нашите отново пресякоха крайната босненска линия чрез ИВАЙЛО ИВАНОВ, но португалският съдия отсъди, че късият пас към него на НИКОЛОВ е бил напред и отмени есето.

Малко след това арбитърът отстрани играч на домакините с жълт картон за 10 минути след спречкване, но много от зрителите на мача в България чрез прякото излъчване в интернет коментираха, че картонът е трябвало да бъде червен, заради удар нанесен в гръб.

БОСНА и ХЕРЦЕГОВИНА изненадващо отбелязаха есе (66') с човек по-малко за 42-24, но това бяха и последните им точки, защото три минути по-късно БЪЛГАРИЯ "заключи" двубоя с ново есе Б. ТОДОРОВ (хеттрик).

Капитанът П. НИКОЛОВ не сгреши и оформи крайния резултат 49-24. Той бе сменен в 72-ата минути, след като отбеляза общо 19 от точките в нашата сметка.

Добро впечатление направи играта на БЪЛГАРИЯ във всички фази и особено в тъча, където видимо объркахме домакините, не само, защото някои от хвърлянията не бяха направени от талоньора КОСТАДИН ПЕТКОВ, а от пилиера ГЕОРГИ ГИДИОНОВ, но и с интересното включване на линията в последния момент преди изпълнението.

Следващият мач на БЪЛГАРИЯ е след 2 седмици в София - на 16 октомври (събота) на стадиона на НСА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    4 1 Отговор
    Не лъвовете а ВАЛЯЦИТЕ ги победиха
  • 2 Ддр

    0 0 Отговор
    Браво,хубаво резюме на белокожия Павел Ковачев😄
  • 3 Валяците Перник

    1 0 Отговор
    Мачкат всички