Last news in Fakti

3 Октомври, 2021 19:15 1 695 1

Яник Синер в новият стар шампион на Sofia Open!

  • яник синер-
  • sofia open-
  • победител

14-ият в световната ранглиста италианец остана непобеден в българската столица вече в девет поредни мача

Яник Синер в новият стар шампион на Sofia Open! - 1
Снимка: БГНЕС

Италианецът Яник Синер защити титлата си на турнира по тенис от сериите АТП 250 в София с награден фонд 481270 евро. Поставеният под номер 1 Синер победи на финала втория в схемата Гаел Монфис (Франция) с 6:3, 6:4 за 77 минути игра на Централния корт в зала "Арена Армеец".

Така 14-ият в световната ранглиста италианец остана непобеден в българската столица вече в девет поредни мача, след като през миналия сезон спечели първия трофей в кариерата си при дебюта си в надпреварата. 20-годишният италианец сервира солидно и не допусна пробив в мача. Той взе 25 от 27 разиграни точки при вкарано първо подаване, като реализира по един пробив в началото на двата сета, което се оказа достатъчно за успеха.

Синер заслужи четвърта титла в кариерата си и трета за годината, докато Монфис, който за 17-а поредна година игра финал в Тура на АТП, остана с десет трофея.

"Бих казал, че София е много щастливо място за мен. Щастлив съм, че пак спечелих титлата. Не беше лесен мач. Нивото беше високо. Имаше дълги разигравания, изискващи физически. За мен това беше най-добрия мач тук. Срещу него никога не е лесно. И преди сме имали тежки мачове. Ключовото беше, че имах малко повече късмет от него. Като цяло турнирът беше прекрасен", коментира след финала Синер.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    0 0 Отговор
    Bravo! Яник и Беретини имат голямо бъдеще.