Last news in Fakti

3 Октомври, 2021 10:55 1 658 0

Гаел Монфис срещу Яник Синер - това е големият финал на Sofia Open

  • гаел монфис-
  • яник синер-
  • финал-
  • sofia open

Двубоят е днес, като очакванията са той да бъде изключително равностоен

Гаел Монфис срещу Яник Синер - това е големият финал на Sofia Open - 1
Снимка: EPA/БГНЕС/AРХИВ

Италианецът Яник Синер продължава успешно защитата на титлата си на турнира по тенис от сериите АТП 250 в София с награден фонд 481270 евро. Поставеният под номер 1 Синер се класира за финала след победа над петия в схемата Филип Крайнович (Сърбия) с 6:3, 7:5 за 103 минути игра на Централния корт в зала "Арена Армеец".

Така 14-ият в световната ранглиста италианец постигна осма поредна победа в българската столица, където спечели първия трофей в кариерата си при дебюта си в надпреварата през 2020 година. 20-годишният италианец поведе с 4:1, Крайнович върна пробива и намали за 3:4, но веднага след това сърбинът отново загуби подаването си и това се оказа решаващо за изхода на първия сет.

Във втората част 37-ият в света Крайнович дръпна с 5:2, но Синер стигна до обрат, като след брейка за 5:6 сърбинът поиска медицински таймаут заради проблем с десния крак, а след това съперникът му затвори мача без затруднения при собствен сервис.

"Щастлив съм, че отново съм на финал. Мачът беше много труден. Тренирали сме заедно, знаех какво да очаквам. Вторият сет отиваше към тайбрек, но за мой късмет не се стигна до такъв. Нещастие за него беше, че всичко трябваше да свърши по този начин. Изиграх добър първи сет. Имах аванс, той върна пробива, но аз веднага успях да си върна предимството. Във втория сет той водеше, но останах позитивен и успях", каза Синер, който се стреми към четвърта титла в кариерата си и трета за сезона.

На финала днес той ще се изправи срещу номер 2 в схемата Гаел Монфис (Франция).

"Ще играем за четвърти път. Познаваме се. Преди месец имахме тежък мач в пет сета на Откритото първенство на САЩ. Той е голям играч, няма да е лесно. Движи се добре. Сега се радвам, че отново съм на финала и се надявам и утре да направя добър мач", каза още Синер.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА