Last news in Fakti

9 Октомври, 2021 22:06 2 342 2

Украйна с първа победа в квалификациите за Мондиал 2022

  • украйна-
  • финландия-
  • мондиал 2022-
  • световни квалификации

Тимът на Олександър Петраков удари Финландия с 2:1

Украйна с първа победа в квалификациите за Мондиал 2022 - 1
Снимка: БГНЕС

Украйна удари Финландия с 2:1 като гост и записа първата си победа в квалификационна група D за Мондиал 2022. Попаденията за тима на Олександър Петраков отбелязаха Андрий Ярмоленко (4) и Роман Яремчук (34). Гола за домакините вкара Теему Пуки (29). Досега украинците имаха пет равенства в досегашните си срещи.

Първата възможност беше за финландците, но вратарят Андрей Пятов спаси удара на Йоел Похянпало. В ответната атака пред Ярмоленко се откри добър шанс и той не го пропусна, пращайки топката в левия ъгъл на вратата на Лукас Храдецки с шут от дъгата на наказателното поле.

В 17-ата минута домакините поискаха дузпа за нарушение срещу Теему Пуки в наказателното поле, но съдията подмина ситуацията. Именно той изравни в 29-ата минута след разбъркване в наказателното поле.

Пет минути по-късно Украйна отново поведе. Виктор Циганков изведе Яремчук в наказателното поле и той направи 1:2.

Играта през втората част беше далеч по-скучна и до нови попадения не се стигна.

Украйна с първа победа в квалификациите за Мондиал 2022
Снимка: БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зрител

    0 0 Отговор
    анатолiй да черпи!
  • 2 Алекс

    0 0 Отговор
    Божиков, напротив! Трагикомични бяхте! Така и не се събудихте от следобедната дрямка. За нищо не ставате. Вижте колегите ви от Румъния как играха срещу Германия вчера. Вие сте всичко друго, но не и национален отбор по футбол.